Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Warmte kan pijn bij injectie verlichten

Baby's verwarmen blijkt pijn bij injecties beter te verlichten dan andere methodes. Dit blijkt uit een onderzoek van de University of Chicago.
Warmte kan pijn bij injectie verlichten

De onderzoekers vergeleken warmte met twee traditionele methoden om baby’s te kalmeren, namelijk suiker toedienen en een speen geven. Voor het onderzoek werden de 47 baby’s in drie groepen verdeeld. De eerste groep werd voorafgaand aan een injectie opgewarmd in een speciaal daarvoor ontworpen apparaat, de andere baby’s kregen de andere pijnafleidingstechnieken aangereikt.

Huilen en grimassen
Tijdens en na de injectie registreerden de onderzoekers het gehuil, de grimassen en de hartslag van de baby’s. De ‘verwarmde’ baby’s stopten eerder met huilen en grimassen dan de anderen. Bijna een kwart van de warme baby’s huilde helemaal niet, terwijl de baby’s die suiker hadden gekregen wel allemaal huilden. In alle drie de groepen versnelde de hartslag na de injectie en daalde deze vervolgens ongeveer even snel.

Nu.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.