Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wasdoekjes

In het kader van de hygiëne werden wij aan elkaar voorgesteld: wegwerpwasdoekjes met lotion en ik. Het was liefde op het eerste gezicht.
Wasdoekjes

In plaats van twee waskommen per patiënt, slepen met kleffe was en spetters om mijn oren. Wassen met zeep en nawassen zonder. En dan nog een ronde alles drogen. Drie keer langs hoofd, armen, thorax, benen en billen.
 
Nee, dan mijn geliefde wasdoekjes. Die warm ik een minuutje op, terwijl ik ondertussen kleding en verbandspullen verzamel. In de tijd die het vroeger kostte om een waskom te vullen, heb ik het nu bovenlichaam lotionlapjesfris en aangekleed.
 
Op een afdeling vol zorgafhankelijken wordt wassen weer aantrekkelijk. Patiënt en zuster zijn vrolijk fit aan het eind van het ochtendritueel. Dus, lieve Nursing, zegt mijn wonder voort. Van deze ADL-wonderen moet de wereld horen. Hulde aan mijn beste verpleegvriend: het magnetron wasdoekje.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.