Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Website over inhalators en voorzetkamers vernieuwd

Long Alliantie Nederland lanceert een vernieuwde website over inhalators en voorzetkamers, voor patiënten en zorgverleners.
Foto: Adobe stock

De website www.inhalatorgebruik.nl is vernieuwd. Nieuw is dat een groot deel van de instructiefilmpjes nu ook beschikbaar is in het Engels, Turks en Arabisch. Verder is de praktische informatie op de website aangevuld.

Filmpjes en protocollen

Patiënten kunnen op de website de handleiding van hun inhalator of voorzetkamer vinden, instructiefilmpjes en de antwoorden op veel gestelde vragen. Als verpleegkundige kun je er de nieuwste protocollen vinden. De instructiefilmpjes, inhalatieprotocollen en gebruiksaanwijzingen zijn goedgekeurd door een expertteam van zorgverleners. De materialen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met Stichting Inhalatie Medicatie Instructie School (Stichting IMIS), Kwaliteitskring Noordoost IJsseldelta (NODE) en Ziekenhuis Tjongerschans.

Meer dan de helft van de mensen met astma- of COPD-medicatie gebruikt salbutamol (Ventolin®, Airomir®). Maak de Nursing Challenge toets en verdien een accreditatiepunt.

Verkeerd gebruik

Ruim één miljoen mensen in Nederland met chronische longziekten gebruiken inhalatiemedicatie. Ongeveer zeventig procent gebruikt de longmedicijnen niet zoals het hoort. Daarom is het volgens de Long Alliantie Nederland belangrijk dat patiënten regelmatig instructies ontvangen over het juiste gebruik van hun inhalatiemedicatie, en dat alle betrokken zorgverleners dezelfde instructies geven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.