Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Weekoverzicht

Wat gebeurde er deze week allemaal op het gebied van verpleging en verzorging? Het nieuwsoverzicht van week 39 staat vooral in het teken van de 'thuiszorgmoord'.
Weekoverzicht

Veel vragen rond dood medewerkster thuiszorg

Deze week begon met het bericht dat er een medewerker van de thuiszorg is neergestoken in het Limburgse Weert. De eerste dagen na de gebeurtenis is nog veel onduidelijkheid de dood van de vrouw. Zo is niet bekend wat precies de functie van de thuiszorgmedewerkster was, of de verdachte haar cliënt was en wat het motief of de aanleiding voor de steekpartij vormde.

Verdachte ’thuiszorgmoord’ was toch cliënt
Maandagmiddag werd bekend dat de vrouw die toch een cliënt was bij wie het slachtoffer (55) op dat moment aan het werk was. Ook legde de verdachte cliënt die middag een bekennende verklaring af. Of het slachtoffer een huishoudelijke hulp, verzorgende of verpleegkundige is nu nog steeds niet bekend.

‘Thuiszorg moet meer agressietraining krijgen’
Bovengenoemd incident is aanleiding voor Gonnie Oosterbaan van ‘Wij Zijn De Thuiszorg’ van vakbond Abvakabo FNV om te zeggen dat verzorgenden en verpleegkundigen in de thuiszorg te weinig worden getraind in omgaan met agressie. Ook moet er meer teamoverleg over agressie plaatsvinden.

Slachtoffer ‘thuiszorgmoord’ was wijkverpleegkundige

De overleden vrouw blijkt een wijkverpleegkundige te zijn. De 55-jarige vrouw werkte al bijna 25 jaar bij zorgorganisatie De Zorggroep. Collega’s van de wijkverpleegkundige hebben met verslagenheid gereageerd. Advocate Carli sluit niet uit dat de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar is of een psychische stoornis heeft. Medewerkers van thuisorganisatie De Zorggroep mogen tijdelijk met twee medewerkers naar een cliënt. Lees meer.

 

Tips

Heb jij een verpleegkundig nieuwtje, signaleer je een trend of werk je aan een onderzoek/project waar collega’s iets aan kunnen hebben? Stuur een mailtje naar nursing@reedbusiness.nl en wie weet kunnen wij er verder mee aan de slag!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.