Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Weer naar school! 10 Tips voor studenten verpleegkunde

Het is weer tijd om je strandstoel te verruilen voor de collegebanken. Sommige scholen zijn al begonnen, anderen starten volgende week. Nursing geeft 10 tips om je nieuwe schooljaar verpleegkunde vliegend van start te gaan!
Weer naar school! 10 Tips voor studenten verpleegkunde

1. Plannen en organiseren

Zorg dat je een plan hebt dat je helpt je tijd in te delen en te concentreren op de belangrijke activiteiten van je leerroute. Hiervoor heb je een persoonlijke agenda nodig waarin je alle belangrijke activiteiten gedurende het semester kunt zetten, zoals je (tentamen)rooster met bijbehorende locatie, afspraken over projecten, enzovoort.

2. Een nieuwe start

Heb je vlak voor de zomervakantie een onvoldoende gehaald? Weg met die teleurstelling, want die tijd is voorbij! Het nieuwe schooljaar staat voor een frisse start. Vraag advies aan je docent of mentor over hoe je dit cijfer op kunt halen. Maak een plan om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

3. Laat je horen

Het is tijd om op school van je te laten horen. Dat kan door vragen te stellen in de les, vrienden maken, deelnemen aan discussies en door je ideeën en meningen te delen. Deelnemen aan interactieve lessen zorgt voor de beste leeromgeving. Vragen stellen is een stap dichterbij het ophalen van je cijfers en je kennis uitbreiden.

4. Koop en lees je studieboeken van te voren

Met alleen aanwezig zijn in de les en aantekeningen lezen kom je er niet. Zorg dat je alle boeken op je boekenlijst op tijd in huis hebt en voeg ze toe aan je leeslijst.

5. Maak notities

Maak er een gewoonte van om notities te maken tijdens de les. Goede aantekeningen helpen je later tijdens het studeren.

6. Socialize

Socializen is belangrijk, helemaal als student verpleegkunde. Daarom is het goed om deze vaardigheid tijdens je studie alvast te oefenen. Je zult zien dat je er later in je werk met patiënten profijt van hebt.

7. Doe vrijwilligerswerk

Het eerst doel van een verpleegkundige is om anderen te helpen. En hoe kun je dat beter doen door tijdens je studie alvast vrijwilligerswerk te doen? Zoek dus een leuke vereniging uit waar je je voor wil inzetten. Het is een goede manier om de voordelen en uitdagingen van een team te begrijpen, nieuwe ervaringen op te doen en vrienden te maken.

8. Geef minder uit

Uit onderzoek is gebleken dat studenten eerder met hun studie stoppen vanwege studieschulden dan vanwege slechte cijfers. Stel daarom een budget waaraan je je gedurende het semester moet houden. Met een goed plan geef je dagelijks minder uit. Dit zorgt ervoor dat je minder stress hebt en geeft je meer tijd om je te concentreren op je studie.

9. Wees realistisch

Het is belangrijk dat je plant naar wat je kunt. Er is niets mis met groot dromen, maar wees realistisch als het aankomt op doelen stellen en nieuwe activiteiten. Hele hoge doelen stellen kan resulteren in falen, wat weer zorgt voor tegenslag en stress en uiteindelijk je lange termijn-doelen en aspiraties.

10. Gezonde leefstijl

De laatste tip die elke student verpleegkunde in haar achterhoofd moet houden is om er een gezonde leefstijl op na te houden. Dit houdt in: gezond eten, genoeg slapen, jezelf goed verzorgen en voldoende bewegen. Als toekomstig verpleegkundige moet je gewoonten creëren die je een levend voorbeeld voor patiënten maken.

Vrij vertaald uit het Engels
10 Real Life Tips for Nursing Students Going Back to School

Lees hier de blogs van Renée

Renée Struijf is tweedejaars hbo-v aan de Hogeschool Utrecht. Ze blogt over haar studie en stage.’ Lees hier haar blogs.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.