Wetenschap: extra indicatoren om kwaliteit verpleegkundige zorg te meten overbodig

De extra indicatoren om de kwaliteit van verpleegkundige zorg te meten is overbodig, blijkt uit promotieonderzoek van Dewi Stalpers.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wetenschap

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine oktober 2016

Het aantal indicatoren om de kwaliteit van de verpleegkundige zorg te meten, kan omlaag. Dat is de conclusie van IC-verpleegkundige en gezondheidswetenschapper Dewi Stalpers. Zij promoveerde op een onderzoek naar de effectiviteit en bruikbaarheid van kwaliteitsindicatoren in ziekenhuizen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gebruikt een set indicatoren om de kwaliteit van de verpleegkundige zorg in ziekenhuizen te bepalen. De belangrijkste zijn decubitus, pijn, ondervoeding en delier. Om een beeld te krijgen van kwaliteit voegen zorginstellingen vaak nog eigen checklijsten toe. Uit Jonkmans onderzoek in 93 ziekenhuizen blijkt dat die extra indicatoren

0
1614

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.