Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ziekenhuis alert op griep onder personeel

Het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen is extra alert op mogelijke Mexicaanse griep onder medewerkers. Vorige week dook het virus op bij een arts en een verpleegkundige.
Ziekenhuis alert op griep onder personeel

Nieuwe gevallen zijn sindsdien niet geconstateerd, aldus een woordvoerster van het ziekenhuis woensdag. De twee medewerkers zijn direct naar huis gestuurd, toen zij griepverschijnselen kregen. De patiënten en personeelsleden –zoals verpleegkundigen- die in nauw contact met de twee zieke medewerkers stonden, zijn extra in de gaten gehouden.

Extra kwetsbaar
In het Nijmeegse ziekenhuis werken negenduizend mensen. Een ‘Outbreak Management Team’ is bezig met maatregelen die het virus buiten de deurvan het ziekenhuis moeten houden. ‘Patiënten in het ziekenhuis zijn extra kwetsbaar. Bovendien willen we voorkomen dat bij een grote uitbraak ook veel personeelsleden ziek worden’, aldus de woordvoerster. In het universitaire ziekenhuis lagen tot dusverre vijf mensen met de Mexicaanse griep. Van hen was er woensdag nog één opgenomen.

Brabants Dagblad
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

  1. Wat heeft deze flauwekul zolangzamerhand wel niet gekost? Er is nooit een pandemie geweest en die komt er ook niet. Niet vreemd opkijken als onze VERPLICHTE ziektekostenverzekering in 2010 meer omhoog gaat dan het loon van de verpleegkundige. Als dank voor de medewerking….

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.