Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zoektocht naar briljantste mislukking in de zorg

Werk je in de zorg en heb jij te maken gehad met een totaal mislukt project? Dan is het Instituut voor Briljante Mislukkingen op zoek naar jou.
milsukking.jpg
De inzendingen zijn om van te leren en te inspireren. - Foto: YouTube

Vanaf nu kunnen onder andere verpleegkundigen en verzorgenden mislukkingen in de zorg inzenden voor de Briljante Mislukkingen in de Zorg-award, meldt ZonMw. Nog te vaak lopen we kansrijke innovaties in de zorg mis omdat we onvoldoende leren van mislukkingen. Dat stellen Paul Iske en Bas Ruyssenaars, initiatiefnemers van het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Om deze kansrijke innovaties te helpen ontdekken en aandacht te geven organiseert het Instituut de Briljante Mislukkingen in de Zorg-award.

Mislukking als leermoment 

Het Instituut roept zorgbestuurders, zorgprofessionals en patiënten op om mislukkingen aan te melden voor deze award. Zij hebben daarvoor een speciale website geopend: www.briljantemislukkingen.nl/zorg. Het is de vierde keer dat een dergelijke award wordt uitgereikt. Bas Ruyssenaars: ‘Met deze award hopen we bij te dragen aan het creëren van een beter innovatieklimaat in de zorg. Door opvallende cases in het licht te zetten willen we mensen inspireren en hen helpen uit te komen voor mislukkingen, en vooral om ook iets met deze ervaring te doen. Hoewel iedere ervaring in zijn totaliteit uniek is, zijn er wel vaak overeenkomsten te vinden.’ Winnaars van eerdere jaren waren Dr. Loes van Bokhoven (nieuw zorgtraject zonder patienten), Jim Reekers (in het verleden behaalde resultaten) en Catharina van Oostveen (Tijd voor Topzorg).

Dag van de Briljante Mislukking

Op 7 december is het de Dag van de Briljante Mislukking in de Zorg. Op deze dag maakt de jury de prijswinnaars van de Mislukkingen in de Zorg-award bekend. De jury bestaat uit Paul Iske (voorzitter), Edwin Bas (GfK), Cathy van Beek, (Radboud UMC), Bas Bloem (Parkinson Center Nijmegen), Gelle Klein Ikkink (Ministerie VWS), Henk Nies (Vilans), Michael Rutgers (Longfonds), Henk Smid (ZonMw), Mathieu Weggeman (TU Eindhoven). 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.