Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorginstelling maakte ‘ernstige fout’ bij badincident

De Limburgse zorginstelling Radar heeft ernstige fouten gemaakt bij een incident in een logeerhuis in Valkenburg. Een minderjarige cliënt liep in het logeerhuis zeer ernstige brandwonden op toen ze in bad werd gedaan.

Radar gaat voor 1 november een plan van aanpak opstellen om herhaling te voorkomen. Dat zei directeur Frans Wilms van Radar bij de presentatie van een onderzoeksrapport naar het badincident. De betrokken medewerkster wordt binnen de organisatie overgeplaatst. Ze raakte door het incident overspannen. Het rapport gaat naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

 

Incident

Voorafgaand aan het incident was het bad gespoeld met heet water. De kraan had daarna op 40 graden Celsius geborgd moeten worden, maar dat is niet gebeurd. Bij het opendraaien van de kraan kwam heet water in het bad. De medewerkster vergat de temperatuur van het water te voelen. De cliënte liep levensbedreigende tweede- en derdegraads brandwonden op.

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.