Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zorgmedewerker vergiftigde negen verpleeghuisbewoners’

In Frankrijk wordt een zorgmedewerker verdacht van het vergiftigen van negen verpleeghuiscliënten met een overdosis antipsychotica. Drie van hen overleefde dit niet.
'Zorgmedewerker vergiftigde negen verpleeghuisbewoners'
Foto: Stockexchange

Dit melden diverse media. De 30-jarige vrouw werkte een jaar in het huis en wilde volgende de officier van justitie het lijden van de cliënten verlichten. Het verpleeghuis in Chambery biedt onderdak aan ouderen met meervoudige aandoeningen. Volgens de officier waren de slachtoffer eind tachtig, maar ‘nog niet helemaal nabij hun levenseinde’.

Justitie kwam achter de vergiftigingen toen een 84-jarige bewoner van het verpleeghuis opeens in een coma raakte. Bij een toxicologisch onderzoek kwam de overdosis medicatie naar voren. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte eerder dit jaar haar moeder na een lang ziekbed verloren. Ze zou sociaal geïsoleerd en fragiel zijn. De zorgmedewerker is is aangeklaagd voor vergiftiging en poging tot vergiftiging en kan hiervoor levenslang krijgen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.