Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Zorgverzekeraar overstag na actie verpleegkundige

Verpleegkundige Thijs Fransen van het OLVG zorgde ervoor dat een zieke man alsnog zijn stervende vrouw kon zien.
ambulance-1314422-639x443.jpg
Dankzij de medewerkers van het OLVG kon de patiënt alsnog met de ambulance naar zijn vrouw. - Foto: Free Images

De echtgenoot van de terminale vrouw ligt in het OLVG in Amsterdam. ‘Hij is aan de beterende hand, maar nog erg ziek. Zijn wens was zijn vrouw nog eenmaal zien, voelen en horen voordat zij nooit meer samen kunnen zijn’, schrijft Fransen op Facebook. Hij verzoekt de zorgverzekeraar Zilveren Kruis om een ambulancerit van het ziekenhuis naar de vrouw te vergoeden, maar de zorgverzekeraar weigert dit. Hierop zamelt Fransen geld in met collega’s, en betaalt de ambulancerit, zodat de man alsnog afscheid kan nemen van zijn vrouw.

Reactie zorgverzekeraar

Wel toont de verpleegkundige zijn woede in een Facebookpost: ‘ Waarom is een zorgverzekeraar die zoveel geld heeft niet in staat om haar morele zorgplicht te vervullen? Geen potje voor dit soort uitzonderlijke gevallen? (…)Ik ben trots op mijn collega’s en afdelingshoofden waar ik voor werk, door deze ambulancerit uit eigen zak te betalen. Hij is vanmiddag nog naar zijn vrouw gegaan.’ Zijn Facebookbericht wordt massaal gedeeld, waarop de zorgverzekeraar uiteindelijk reageert met het besluit om de helft van de rit te betalen. ‘Dit was wel een heel bijzondere situatie’, aldus een woordvoerder van de verzekeraar.

4 REACTIES

  1. Eigenlijk vind ik het schandalig dat de zorgverzekeraar "maar" de helft betaald. Het getuigt bepaald niet van veel empathie van de zorgverzekeraar om aan deze wens niet volledig tegemoet te komen. Maar dat gebrek aan empathie kennen we helaas maar al te goed………

  2. Lees alle reacties
  3. Pien, als ik het goed begreep (staat ook ergens tussen het commentaar op de post op facebook) werd deze man bewaakt, en dat kan niet bij de wensambulance.
    Topactie van deze pleeg en zijn team.
    En 'top' van deze zorgverzekeraar dat ze 'toch nog' de helft van het bedrag betalen… Ongelooflijk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.