Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

4 vragen aan nieuwe studentblogger Kim

Kim is 22 jaar oud, woont in Overijssel, is student mbo-verpleegkunde én gaat voor Nursing bloggen. 'Toen ik als tiener vertelde dat ik verpleegkundige wilde worden zeiden mensen wel eens: "Zou je dat wel lukken?"'

Lees meteen de eerste blog van Kim: ‘Help, wat moet ik nu zeggen en doen?’ 
1. Vertel eens, wat heb je al gedaan en wat doe je momenteel?

‘Na het vmbo heb ik de opleidingen Helpende Zorg en Welzijn en Verzorgende-IG afgerond. Tijdens deze opleidingen heb ik veel ervaring opgedaan in de ouderenzorg en in de kraamzorg. Ik was er al snel achter dat ik op zoek was naar meer uitdaging. Ook wilde ik mijn grote droom achterna gaan: in het ziekenhuis werken! Na het afronden van deze opleidingen ben ik begonnen aan de opleiding tot verpleegkundige, waarvan ik nu in het laatste jaar zit. Naast mijn studie heb ik een flexibele bijbaan in de thuiszorg, waar ik het erg naar mijn zin heb.’

2. Wat vind je zo mooi aan het vak?

‘Wat ik mooi vind aan het vak verpleegkunde is dat het een veelzijdig beroep is. Hierin zie ik grote diversiteit in werkzaamheden. Wat ik erg interessant vind is dat in de verpleging niet alleen het fysieke gedeelte van de zorgvrager ter sprake komt, maar ook het psychische gedeelte. Met klinisch redeneren de samenhang in symptomen te herkennen vind ik ook boeiend. Maar wat mij het meest aanspreekt is het vele contact met mensen. Het geeft mij een warm gevoel om iets voor mijn zorgvrager te kunnen betekenen als hij er doorheen zit. Even een arm op iemands schouder of een luisterend oor bieden. Dat hoort voor mij net zo goed bij mijn takenpakket als bijvoorbeeld het zetten van een injectie.’

3. Wat wil je nog bereiken?

‘In juli 2020 hoop ik mijzelf natuurlijk verpleegkundige te kunnen noemen! Daarna wil ik eerst wat werkervaring opdoen, hopelijk in het ziekenhuis. Uiteindelijk heb ik de ambitie om obstetrie- of kinderverpleegkundige te worden. Verder lijkt het me ontzettend gaaf om ooit nog vrijwilligerswerk in het buitenland te doen.’

4. Wat wil je als blogger je lezers meegeven?

‘Als tiener was mijn droom al om verpleegkundige te worden. Ik was mij ervan bewust dat dit een lange weg zou worden. Mensen die niet dichtbij me stonden zeiden wel eens: “Zou dat je wel lukken? Je komt immers van niveau 2!” Dit maakte me dan ook wel eens onzeker en aan het twijfelen. Maar ik ben er inmiddels achter dat je veel meer kunt dan je denkt! Ik wil graag laten zien dat als je écht iets wil bereiken en je met 200 procent inzet, je ver kunt komen. In mijn blogs hoop ik die boodschap over te kunnen brengen. Verder vind ik het ook gewoon leuk om mijn ervaringen als student verpleegkunde te delen. Vakinhoudelijk, maar ook dingen waar ik als student tegenaan loop. Ik heb in ieder geval heel veel zin om te starten met bloggen voor Nursing! Ik zou het tof vinden als mijn blogs gelezen worden.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.