Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Euthanasie in de psychiatrie

Slot Zeist, Zeist
258 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts

Details evenement

19 juni 2014
09:30 uur
Slot Zeist, Zeist
Medilex
info@medilex.nl
030-6933887
395

Uw patiënt lijdt al jaren aan een psychiatrische aandoening en vraagt om euthanasie. Is er sprake van uitzichtloos lijden of zijn er nog behandelopties? Is het een vrijwillige vraag en is er sprake van een weloverwogen besluit? 

Euthanasie in de psychiatrie – wat mag, wat kan en wat doet het met u als professional?

Op donderdag 19 juni organiseert Medilex de studiedag “Euthanasie in de psychiatrie”. Onder leiding van dagvoorzitter Hans van Santen, hoofdredacteur van Medisch Contact, worden ondermeer de volgende onderwerpen besproken:

  • Hoe werkt de toetsingscommissie?
  • Euthanasie versus suïcidaliteit – wanneer is een euthanasievraag onderdeel van een psychiatrisch beeld?
  • Methoden voor zelfeuthanasie 
  • Hoe en wanneer betrekt u de familie en het behandelteam bij de euthanasievraag?

Na de lunchpauze is er een uur de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en casuïstiek te bespreken onder leiding van Paulan Stärcke, psychiater bij GGZ inGeest, tevens werkzaam bij de Levenseindekliniek en als SCEN-arts.