Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gezocht: verpleegkundigen die een fout hebben gemaakt

Sandra trad in haar optreden in Zorg.nu moedig naar buiten door te vertellen over een fout die ze ooit maakte: ze vertelde de verkeerde persoon dat haar vader was overleden. Ze heeft er jarenlang nauwelijks over gepraat, omdat ze zich zo schaamde.
1.jpg
Foto: Fotolia

Lees hier het hele verhaal van Sandra: 'De verkeerde dood'.

Heb jij ooit ook zoiets meegemaakt, en durf je er over te vertellen in Nursing? Nursing biedt je de kans om met je verhaal naar buiten te komen. Want ieder mens kan fouten maken, óók verpleegkundigen. 

Durf jij je verhaal in Nursing te vertellen, eventueel anoniem? Mail dan nienke.berends@bsl.nl 

Werkdruk is hoog
Bijna vier op de vijf verpleegkundigen in het ziekenhuis (79 procent) ervaart regelmatig of zelfs altijd hoge werkdruk. Bij meer dan de helft (54 procent) heeft deze druk geleid tot het maken van één of meerdere fouten. 

Lees meer>>>

Nienke Berends

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • Henriette

    Patiënt is overleden en de familie gaat gewoon naar huis? Vreemd verhaal. Geen gesprek met de arts? Niet even kijken bij de overledene? Is het eigenlijk wel een fout? Nee,het is een vergissing,kan gebeuren,patiënt heeft geen schade geleden. Maar waarom dan deze mea culpa? Nou,het is natuurlijk niet zo handig om een echte fout voor de camera's uit te serveren,zoiets als; "ik heb eens een keer een maagsonde bij een patiënt ingebracht,helaas verkeerd,bleek in de longen te zitten of ik heb twee keer een patiënt uit een tillift laten vallen. Daarom dit met de haren erbij gesleepte verhaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.