Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Belgische arts opereerde baby's voor de lol

Een arts in het Brusselse Fabiola kinderziekenhuis heeft vijf jaar lang voor de lol pasgeboren baby’s geopereerd.
Belgische arts opereerde baby's voor de lol


De man is gisteren aangehouden en meteen vastgezet. Bij huiszoekingen bij hem thuis en in het ziekenhuis zijn stapels documenten in beslag genomen. De arts constateerde bij baby’s met buikpijn steevast dat de ligging van de maag en spijsverteringsorganen niet goed was, waarna hij een operatie noodzakelijk achtte ‘om de maag op haar plaats te leggen’.

Klachten
De meeste baby’s hadden daarna nog méér pijn. Na klachten van zeven ouders stelde een college van experts vast dat de operaties helemaal niet nodig waren geweest. Hoeveel baby’s in totaal zijn geopereerd is nog onduidelijk.

Rechtzaak
De betrokken arts zal zich wellicht voor de rechter moeten verantwoorden wegens ‘slagen en verwondingen’ (ofwel mishandeling) en valsheid in geschrifte.


Redactie TvV

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.