Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

MRI-transportcouveuse bevordert comfort neonaten

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) Utrecht heeft een nieuwe MRI-transportcouveuse in gebruik genomen. De bijzondere couveuse kan direct in de scanner geschoven worden.
MRI-transportcouveuse bevordert comfort neonaten

De MRI-transportcouveuse is bedoeld voor kwetsbare baby’s die veel te vroeg geboren worden en soms nog geen 500 gram wegen. Bij het maken van een hersenscan werden de baby's tot nu toe meerdere keren overgetild in een andere couveuse en dat heeft nadelige invloed op deze premature kinderen. Met de nieuwe transportcouveuse is dat niet meer nodig.

Comfortabeler
De speciale MRI-transportcouveuse is voor de vroeggeborenen veel comfortabeler en voorkomt afkoeling. De couveuse heeft geen invloed op de kwaliteit van de MRI-scan. Stichting Vrienden WKZ heeft zich vorig jaar ingezet om deze MRI-transportcouveuse mogelijk te maken.

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.