Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Groot Nationaal Verpleegkundigen Onderzoek in volle gang

Al meer dan 1600 verpleegkundigen vulden het Groot Nationaal Verpleegkundigen Onderzoek in, een onderzoek naar de arbeidsomstandigheden en drijfveren van verpleegkundigen in Nederland.
vragenlijst.jpg
Aanmelden voor het Groot Nationaal Verpleegkundigen Onderzoek kan nog tot 26 mei - Foto: Max Pixel

Sinds het Groot Nationaal Verpleegkundigen Onderzoek vorige week startte, vulden 1621 mensen de vragenlijst in. Onder hen waren meer dan duizend verpleegkundigen die momenteel werken als verpleegkundige. Daarnaast vulden veel verpleegkundestudenten en oud-verpleegkundigen de lijst in. Tot nu toe deden iets meer hbo-verpleegkundigen (55%) mee aan het onderzoek dan mbo-verpleegkundigen (45%).  

Drijfveren

Het doel van dit grote verpleegkundigenonderzoek is om te weten te komen hoe verpleegkundigen aankijken tegen hun werk. Wat hebben zij nodig om met plezier naar hun werk te gaan, en wat zou er verbeterd kunnen worden aan het vak?  De antwoorden die worden gegeven lopen uiteen. Op de vraag wat het leukste is aan werken in de zorg, antwoordt de een ‘ALLES!’ en de ander juist ‘in de huidige tijd niks meer’.

Meedoen

Om een goed beeld te krijgen is het belangrijk dat zoveel mogelijk verpleegkundigen de vragenlijst invullen. Wil je ook jouw mening geven? Je kunt je nog tot en met vrijdag 26 mei aanmelden voor het onderzoek. Invullen duurt ongeveer tien minuten. 

Uitkomsten

In het zomernummer van Nursing zullen we de resultaten bekend maken, maar je kunt natuurlijk ook online op de hoogte blijven. Het Groot Nationaal Verpleegkundigen Onderzoek is geïnitieerd door detacheringsbureau Maandag® en Nursing heeft als kennispartner een grote rol gespeeld bij het opstellen van de vragenlijst.

Francine Aarts

4 reacties

 • Nienke Berends

  We hebben de links in dit artikel meerdere keren nagekeken, maar bij ons werken ze gewoon. Kunnen jullie iets specifieker aangeven waar het misgaat, en eventueel een screenshot mailen naar nursing@bsl.nl? Dank!

 • FB

  Vervelend dat de link hierboven niet werkt. De juiste link naar Het Groot Nationaal Verpleegkundigen Onderzoek is: https://www.bijzonderwerkverdientbeter.nl/

 • Laura

  Lukt inderdaad niet via de link in het stuk.

 • Charlotte

  Klopt de link wel voor het onderzoek? Ik kom op orange link, niet kantar tns?

Of registreer je om te kunnen reageren.