Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Video: vrouwen met dementie krijgen euthanasie

Annie en Margriet hebben een progressieve vorm van dementie, en willen niet meer verder leven.
000scen.jpg

Annie Zwijnenberg en Margriet Hermans zijn alleenstaande vrouwen, en lijden aan de ziekte van Alzheimer. Ze willen de ontwikkeling van de ziekte niet afwachten en besluiten uit het leven te stappen. In de documentaire 'Voor het te laat is' worden ze op de voet gevolgd, en kun je als kijker zelf op de stoel van de SCEN-arts gaan zitten, aldus NRC in een recensie van de docu: 'Ondraaglijk en uitzichtloos lijden? Niets mis mee, zo op het oog. Wacht maar, moeten de documentairemakers gedacht hebben: als u zich er even in verdiept, ziet u wel wat er aan de hand is.' Lees hier de recensie van het NRC.

Bekijk hier de documentaire >>

Meer video's over euthanasie bekijken? Bekijk dan onze video-pagina over palliatieve zorg en euthanasie >>

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.