Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Griepprik

Conny heeft de griepprik gehaald, en vraagt zich af of we te maken krijgen met een griepepidemie.

Het najaar is aangebroken en ondanks het redelijk mooie weer, zijn er al veel mensen verkouden of grieperig. Het seizoen van griep is weer aangebroken. Er liggen meer dan vijf miljoen griepvaccinatie spuiten klaar. En niet alleen de bekende risicogroepen krijgen een oproep. Ook de mensen die in de zorg werkzaam zijn zullen een brief krijgen of hebben deze inmiddels al gehad.

 

Mexicaanse griep
Ik heb hem ook gehad van mijn werkgever en daarin wordt een dringend beroep gedaan om ‘hem' vooral te nemen. Het doet mij denken aan het verleden jaar toen iedereen werd opgeschrikt door de onheilsspellende Mexicaanse griepdreiging. Wat was dat een gedoe, maar liefst drie spuiten per persoon waren er nodig. Twee voor de Mexicaanse variant en een voor de ‘gewone' griep. Met de daarbij noodzakelijke tijd tussen de drie vaccinatiemomenten.

 

Eén injectie
De Mexicaanse griep, influenza A/H1N1, zal ook het komende griepseizoen op het noordelijk halfrond het dominante griepvirus zijn, zo verwacht de WHO. Nu zit alle entstoffen bij elkaar, dus kan men volstaan met één injectie. Scheelt veel tijd en daarmee de benodigde kosten.

 

Epidemie
Kennelijk zijn wij dus nog niet van de Mexicaanse griepvariant af, want anders zou hij niet in de reguliere vaccinatie zijn meegenomen. Ik zet toch wel vraagtekens bij deze wetenschap. Want terugkijkend op hoe een ander is verlopen, denk ik dat het een hele dure storm in een glas water is geweest. Het zal mij benieuwen of wij inderdaad geplaagd gaan worden met een griepepidemie en welke variant dan de grote boosdoener wordt.

 

Lees de negen belangrijkste vragen over de griepprik in het dossier Griepprik

 

Ga jij de griepprik halen? Laat je reactie hieronder achter!

Gerelateerde tags

48 reacties

 • no-profile-image

  Zodemieker

  Ja zeker, laat maar komen die griepprik! Waarom wordt er door de doktersasstistenten zo moeilijk gedaan als je de prik wil en zij beslist dan dat ik in de apotheken moet gaan shoppen om te kijken of zij voorraad hebben. Zo ja dan kan ik een recept bij de huisarts halen! verdienen zij er tenminst nog aan, en ik shoppen en leuren waar ze griepspuiten over hebben! Dat zo'n asstistente zoiets durft te roepen! eruit met die geit en een prik erin!

 • no-profile-image

  margareth

  voor mij wel een griepprik, ik vind alle verhalen over ziek worden na een griepprik grote onzin,het zijn gehakte virussen. het kan toeval wezen. ik haal al jaren een griepprik het enige waar ik last van heb is van een pijnlijke plek. en van een griepprik is niet gezegd dat je helemaal geen griep krijgt maar in een milde vorm.

  wees blij dat je werkgever je deze kans geeft.

 • no-profile-image

  riet mutsaers

  ik heb nog nooit de griep gehad , dus vind ik het overbodig mij te laten vaccineren.

 • no-profile-image

  Willy

  Ik heb hem al gehaald. Ik moet wel omdat ik astma heb. Omdat ik erg gevoelig ben voor griepvirussen en verkouden mensen en toch de hele dag met mensen werk waarvan de weerstand niet zo goed meer is (pg) vond ik het toch verstandig om hem te halen.

 • no-profile-image

  Mina

  Nee, ik ga hem niet halen.

  Er word je een virus ingespoten terwijl er nog vele andere virussen rondom je zijn.

 • no-profile-image

  Lizzy

  Vanuit mijn werk krijg ik helaas niet de griepprik.

  Ik zou hem wel graag willen krijgen maar bij de huisarts moet ik er geld voor betalen en dat vindt ik wel erg..

  Dit moet toch gratis kunnen voor mensen in de zorg ?

 • no-profile-image

  Nurse

  Dat gemekker van al die mensen die beweren dat ze van de griepprik de hele tijd verkouden zijn is zo een onzin. Net als rugklachten, die krijg je niet van een griepprik! Als ze hem niet hadden gehaald waren ze waarschijnlijk ook verkouden geweest. Een griepprik is geen prik tegen een verkoudheid maar tegen de GRIEP. Wees eens een keer verantwoordelijk en geef een voorbeeld voor je collega's. Doe het voor die kwetsbare groep in de samenleving waar jij voor zorgt. Als jij gevaccineert wordt zijn die oudjes minder vatbaar! Ook al krijgen zij zelf de vaccinatie, ze kunnen nog wel ziek worden omdat jij ziektekiemen meeneemt het bedrijf in.

 • no-profile-image

  mij

  Ik zou hem wel willen, dit kan ook bij mijn werkgever, maar al 2 jaren heb ik (milde) griep op het moment dat ze hem gaan geven. Dit jaar moet ik er weer een keer apart voor naar het werk. Met alle kleine diensten, cursus en overleggen die altijd naast mijn werkuren lijken te vallen, kan ik ,met een part-time baan haast elke dag naar het werk. Veel te veel stress en gehaast, en dat is nou net funest voor mijn weerstand. Dus dit jaar gekozen voor een rust, ipv de griepprik.

 • no-profile-image

  Bea

  Omdat ik vind dat reiskosten danwel

  mijn eigen huisarts vergoed moeten worden qua griepprik haal ik hem

  al die jaren dat ik daar werk niet..

  Ik werk alleen avonden /weekeinden

  en dan is er geen "prikcentrale", zodoende..

 • no-profile-image

  Vera

  Nee ik heb hem nognooit genomen, ik ben juist bang dat ik dan juist ziek ga worden.

 • no-profile-image

  astrid

  ja ik krijg hem al jaren  en anders had ik hem van ons bedrijf gehad het help wel degelijk

 • no-profile-image

  Maaike

  Nee, ik heb nog nooit de griepprik gehaald, en werk al ogeveer 17 jaar i/d zorg!!

 • no-profile-image

  lizette

  Zeker haal ik de griepprik ter bescherming van je zelf en je mede mens je wilt toch niet dat jij griep krijgt en dus je collega`s exstra uren moeten draaien om dat op te vangen!!!!!!!

 • no-profile-image

  jennifer

  Krijgen alle werknemers in de zorg dan een oproep? Dat vraag ik mij af. Omdat vorig jaar de Mexicaanse griep een erg hot item was, en er veel angst was (gezaaid), gingen vele werkgevers overstag.

  Maar zijn zij het verplicht om iedere werknemer een vaccinatie op kosten werkgever aan te bieden? Ik weet ook niet of ik het doe,vorig jaar wel gedaan voor het eerst,geen last van gehad.

 • no-profile-image

  Anne

  natuurlijk haal ik de griepprik! Ik hoop, dat meer collega's hun verantwoordelijkheid nemen!

 • no-profile-image

  Yke

  Nee hoor, geen griepspuit.

  Vorig jaar wel gedaan, maar steeds erg verkouden en niet fit. Dus nu zonder prik.

  Verkouden zijn is niet ziek, maar zeer vervelend. Ik ga het zonder doen.

 • no-profile-image

  Astrid

  Sinds vorig jaar nooit een griepprik gehaald en nooit griep gehad. Vorig jaar besloten om zowel het gewone griep vaccin en de mexcicaansen griep vaccine te halen. Dit jaar dus mooi NIET !

 • no-profile-image

  wilma

  Nee!

  ik ben nooit ziek. na de griepprik om de mexicaanse griep te voorkomen ben ik bijna eenhalf jaar aan het kwakkelen geweest. longontsteking , rugklachten, ongezond vermoeid. dat heeft als resultaat gehad dat ik mij nood gedwongen een week heb ziek gemeld.

 • no-profile-image

  ineke

  Ik haal ook niet de griepprik

  mijn lichaam moet zelf maar die anti stiffen opbouwen, zorg goed voor je zelf

  neem op tijd rust en eet gezond dan kom je een heel eind

  De clienten krijgen wel allemaal de prik dus van mij kunnen zij niet ziek worden

 • no-profile-image

  Corrie

  De cliënten krijgen zelf een griepprik, dus het argument dat we de griep op hen zouden kunnen overbrengen klopt volgens mij niet. Ik denk dat men het (ziekte)verzuim zo laag mogelijk probeert te houden door het personeel in te enten. Eigen belang van de organisatie dus.

 • no-profile-image

  marga

  persoonlijk zou ik het niet doen,maar ik ben in december 2009 drie maal ziek gweest

  dus het wordt een griep prik

 • no-profile-image

  Rilana

  Ik heb in mijn leven nog nooit de griep gehad, tenminste dat denk ik, dus ik ga ook dit jaar geen griepprik halen. Vorig jaar, met de mexikaanse griep, heb ik het ook niet gedaan, dus ik pas ook dit jaar weer.

 • no-profile-image

  s

  nee,ik haal m nooit.Ik behoor niet tot een risicogroep.Ben (bijna ) nooit ziek en wordt ik dat wel dan is dat maar zo en ziek ik dat uit.Goed voor de weerstand.Voor de mexicaanse griep ook niet gehaald.wat een ophef! Alleen wie behoord tot de risicogroep moet er een kunnen halen

 • no-profile-image

  j

  Ja ik haal de griepprik, omdat ik diabeet ben..Ze zouden het in de zorg moeten verplichten. Al was het alleen maar ter bescherming van je bewoners, die vaak toch vatbaarder zijn

 • no-profile-image

  Els

  Ik krijg de griepprik via mijn huisarts omdat ik tot de risicogroepen behoor.

  Ik ben diabeet.

 • no-profile-image

  Anneke

  Ieder jaar weer hetzelfde gezeur over de griepprik.

 • no-profile-image

  Martine Bruggeman

  Nee ik haal geen griepprik omdat ik helaas allergisch reageer op de griepprik. Indien er een andere veilige oplossing is zou ik daar gebruikt van maken.

 • no-profile-image

  Anita

  Ik heb nog nooit de griepprik gehaald en zal hem ook niet halen. Mijn eigen lichaam moet het werk maar doen. Heb pas 1x echt de griep gehad. Bescherming cliënten en familie is onzin. Dus de hele winter geen familie op gezoek? Hebben ook niet allemaal de griepprik gehad. Wat betreft de mexicaanse griep, was dit achteraf allemaal erg overdreven. Wat een bangmakerij.

 • no-profile-image

  Annelies

  Ik haal de griepprik, ik heb echt een keer de griep gehad, ik was ontzettend beroerd met een hele week hoge koorts en het duurde weken voordat ik weer energie had. De laatst 10 jaar haal ik de prik en niets aan de hand

 • no-profile-image

  Carina Slingerland

  Ik krijg jaarlijks een oproep van mijn huisarts omdat ik zelf in die risico groep zit (Astma) Haal ik de griepspuit wel. Ik kan hem ook via de werkgever krijgen maar dat is bij mij dus niet nodig.

 • no-profile-image

  mia de regt

  Als alle clienten zich laten inenten, waarom moet ik dat dan ook nog doen? Want dat is het argument van de werkgever. Je hebt verantwoordelijkheid naar de client toe. Volgens mij is het eerder dat je dan niet ziek wordt en hij daar dan geen last van heeft.

 • no-profile-image

  loes

  Nee ,ik haal dit jaar geen griepspuit.

  heb het de afgelopen jaren wel gedaan,maar nog nooit zo vaak grieperig en verkouden geweest alsin die jaren.

  Dus dit jaar zonder en wacht af hoe het dit jaar verloopt.

 • no-profile-image

  annemie

  Maar al te graag haal ik die griepprik. Ik ben ZZP-er en wil echt de bescherming. Voormij betekent ziek zijn geen inkomsten! Bovendien vind ik hetn erg belangrijk om het virus niet over te dragen naar mijn clienten! DUS PRIK je bent welkom!

 • no-profile-image

  Linda

  Ik vind het een goede zaak. Zo bescherm ik mezelf en ook mijn cliënten waar ik verantwoordelijk voor ben.

 • no-profile-image

  Ineke

  Ik zou niet weten waarom! Zoals sommigen schrijven, verantwoordelijkheid jegens de clienten.Die zijn allemaal ingeend! Moeten ze ook geen contacten meer hebben buitenshuis, zoals kinderen, buren, winkelen. Laat je eigen lichaam eens werken en laat het zelf antistoffen maken! Neem op tijd rust en eet gezond! Succes!

 • no-profile-image

  bianca

  Ik haal hem elk jaar wel , ook al ben je zelf niet vaak ziek, je kunt de griep wel overbrengen op bewoners . Deze hebben vaak toch al een verminderde weerstand.

 • no-profile-image

  agnieta

  ik haal de prik niet, omdat ik hem in het verleden een keer heb gehad, en ik ben nog nooit zo ziek geweest, daarvoor was ik nooit ziek en nu ik de prik nioet meer haal ben ik nog steeds niet ziek geweest.

 • no-profile-image

  Ada

  Ik haal hem ook niet, ben het volledig met Carin eens, met goede voeding, en voedingsupplementen, rust en een gezonde levensstijl, heb ik geen griepprik nodig. Dan is mijn lichaam bestand tegen de griep.

 • no-profile-image

  Hermien

  als je de kans krijgt om via het werk je te laten vaccineren zonder er voor te hoeven betalen. ja, neem ik de kans om me te laten vaccineren in belang voor mezelf maar vooral ook voor de zorgvragers. je werkt immers met een zeer kwetsbare mensen. wat collega's doen dat is hun eigen keuze!

 • no-profile-image

  Mieke

  Natuurlijk haal ik die griepsspuit niet. Ik ben kerngezond en griep gaat veelal mijn deurtje voorbij. En komt ie een keer langs....so be it. Ik laat mijn gezondheid zo min mogelijk beïnvloeden door chemische rommel...........

 • no-profile-image

  Sija

  Ik ga geen griepprik halen.Want ik heb het al wel eens gedaan nou ik ben nog nooit zovaak ziek geweest als in dat jaar.

  Alle mensen(fam enz) die bij de zorvragers komen zijn toch ook meestalniet ingeent dus die kunnen het dan ook overdagen.

 • no-profile-image

  Sissi de Beer

  Gewoon doen! je hebt een plicht naar je collega's en bewoners/clienten toe.

 • no-profile-image

  Carin

  nee ik haal hem niet.

  Mijn gezonde lichaam moet zelf het werk doen om afweersysteem te maken tegen de griep.

  Met gezonde voeding en goede rust kom je al een heel eind

 • no-profile-image

  petra

  Ik haal hem wel, voor mijn persoonlijk belang en in het belang van de zorgvragers

 • no-profile-image

  Ciela van de Water

  Ik ga de griep prik wel halen maar om persoonlijke reden.

  Niet op uitnodiging van mijn werkgever.

  Hij vraagt ook niet of dat we ingeent worden als we niet op zijn uitnodiging ingaan.

  Zo heb ik toch het idee dat ik mezelf en mijn clienten bescherm op deze manier.

 • no-profile-image

  Dick S

  Vanwege mijn persoonlijk belang, mijn verantwoordelijkheidsgevoel en voorbeeldfunctie zeker wel.

 • no-profile-image

  Stefan

  presoonlijk zou ik het niet doen.

  Maar uit mijn verantwoordelijkheid als verpleegkundige doe ik het voor de kwetsbare patientengroep die ik verpleeg.

 • no-profile-image

  Annemarie

  Nee, ik haal de griepprik niet..Ondanks dat ik van 2 werkgevers ( waar ik beide een 0-uur contract heb) info+ aanmeldingskaart heb ontvangen)  Ik denk dat t griepvirus met griepprik ook overgedragen kan worden en haal hem daarom niet..

Of registreer je om te kunnen reageren.