Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achmea eist inschrijving Kwaliteitsregister V&V

Zorgverzekeraar Achmea eist bij de inkoop van zorg van aanbieders dat minimaal de helft van de verpleegkundigen is ingeschreven in het Kwaliteitsregister V&V. Van de verzorgenden IG moet minimaal 40 procent zijn ingeschreven.
Achmea eist inschrijving Kwaliteitsregister V&V

Dat meldt V&VN. Het gaat om een pilot in de wijkverpleging in drie regio’s. De verpleegkundigen of verzorgenden kunnen in vaste dienst zijn of als zzp’er werkzaam. Het is aan de zorgaanbieders om de inschrijving in het Kwaliteitsregister V&V aan te tonen.

Expliciete voorwaarde

Achmea vroeg vorig jaar voor het eerst naar inschrijving in een register voor de tweedelijnszorg. Dit jaar gaat het voor het eerst expliciet om een voorwaarde en voor de eerste lijn. Achmea en andere zorgverzekeraars willen zeker weten dat de zorgaanbieder inzicht heeft in de deskundigheid en de bekwaamheid van haar medewerkers. Dit inzicht, aldus Achmea, levert een bijdrage aan de kwaliteit van de zorg aan het bed en daarmee de veiligheid van de patiënt. Zorgverzekeraar Menzis beloont sinds enkele jaren gecontracteerde zorgaanbieders die het Kwaliteitsregister V&V aantoonbaar hanteren bij de inkoop van eerstelijnszorg met een nabetaling.

Reactie V&VN

Harold de Graaf, hoofd leden en registers van V&VN: ‘Wij juichen het toe dat zorgverzekeraars de lat steeds hoger leggen als het gaat om het aantonen van de kwaliteit en deskundigheid van zorgprofessionals. Het Kwaliteitsregister V&V is daar bij uitstek het middel voor.’ In het Kwaliteitsregister V&V staan op dit moment 64 duizend zorgprofessionals ingeschreven.

Enige tijd geleden interviewde Nursing Harold de Graaf. Komt ooit het zover dat het Kwaliteitsregister V&V gekoppeld wordt aan de herregistratie? Lees meer>>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.