Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Griep

De Mexi- caanse griep, de 'gewone' griep: er zal heel wat gevaccineerd worden dit najaar, constateert verzorgende Conny.

In augustus wordt al een uitbarsting van de Mexicaanse griep verwacht. Dit terwijl de vaccins pas in oktober beschikbaar zijn. Er kunnen dan volgens experts per dag duizenden Nederlanders ziek worden. Men verwacht dat het aantal besmettingen vooral zal toenemen vanwege de vakantiegangers. Deze zullen met elkaar een flink aantal landen gaan bezoeken met alle risico’s van dien. Aan de andere kant zou het feit dat de scholen zijn gesloten in de vakantietijd  juist verspreiding tegengaan. Volgens het ministerie houdt men er rekening mee dat er in het najaar zo’n vijf miljoen landgenoten besmet zullen zijn met het virus.

 

Griepprik

Zoals elk jaar, heb ik net een adviesbrief van mijn werkgever gekregen. Met het advies om je jaarlijks te laten vaccineren tegen de griep, de ‘gewone’, welteverstaan. Het is uiteraard niet verplicht maar het wordt wel dringend aangeraden. Dus er zal heel wat gevaccineerd worden in het najaar, zo lijkt het.  En er is nog een gevaar, want er heerst ook Q-koorts onder de geiten en schapen. Er zijn al 1429 mensen besmet geraakt door deze ziekte. Gelukkig is het niet overdraagbaar van mens op mens. De symptomen lijken op een milde vorm van griep.

 

Microben

Ik hoop dat het allemaal mee gaat vallen, het komende half jaar. Ik heb een keer een interview gelezen met een professor die beweerde dat de mens het nooit zal winnen van de virussen, bacteriën en ander microben. Dit minuscule leven maakt zich namelijk telkens sterker wanneer ze door de mens een pak slaag  krijgen.

Ondertussen zit ik met de vraag of ik mij wel of niet laat vaccineren. Een lastig dilemma.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.