Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Bonus coronacrisis: iedere verpleegkundige die zich extra inzet krijgt 1000 euro netto

Alle verpleegkundigen die zich in de periode 1 maart tot 1 september extra hebben ingezet vanwege de coronacrisis krijgen een bonus van 1000 euro belastingvrij. Dat schrijft minister De Jonge aan de Tweede Kamer.
Foto Pexels

Met ‘extra inzet’ bedoelt de minister extra inzet voor patiënten en cliënten die ‘directe of indirecte effecten van corona’ hebben ondervonden.

Werkgever maakt afweging

Werkgevers moeten voor hun medewerkers een aanvraag indienen en zelf afwegen welke verpleegkundige zich zodanig heeft ingezet dat zij/hij inderdaad recht heeft op de bonus, schrijft de minister. ‘Voor zorgprofessionals waarvan de afdelingen tijdelijk stil hebben gelegen door covid-19, ligt het niet voor de hand om een bonus aan te vragen, tenzij deze professionals zijn ingezet op afdelingen waar het extra nodig was.’

Aanvragen vanaf 1 oktober

De bonus kan nu nog niet worden aangevraagd: de regeling wordt in de zomermaanden verder uitgewerkt. Uiterlijk 1 oktober kunnen werkgevers een aanvraag indienen bij een speciaal loket, hoopt de minister.

Ook voor deze zorgverleners

Deze bonus is behalve voor alle verpleegkundigen die zich extra hebben ingezet ook bedoeld voor bijvoorbeeld verzorgenden, helpenden en ondersteunend personeel zoals schoonmaakpersoneel, benadrukt de minister. Het geldt voor de zorgverleners werkzaam in ziekenhuizen, de wijk, verpleeghuizen, de gehandicaptenzorg, ggz, maatschappelijke ondersteuning en jeugdzorg.

Eerder deze week werd duidelijk dat een motie voor structureel betere arbeidsvoorwaarden voor verpleegkundigen en ander zorgverleners het definitief niet redde in de Tweede Kamer. Het verwerpen van de motie voor meer waardering werd door verpleegkundigen als een klap in het gezicht ervaren. Lees hier meer reacties en wat de vakbonden nu van plan zijn.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.