Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

CNV, FNV en NU’91 erkennen verkeerde keuzes bij wetsvoorstel BIG II

De vakbondsbestuurders van CNV, FNV en NU’91 hebben spijt van de gang van zaken rond het wetsvoorstel BIG II, maar voelen zich niet verantwoordelijk. Nu willen ze vooral vooruitkijken.
verpleegkundigen overleggen
Foto Arno Massee
Premium

Gisteravond was er een vergadering

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Als speerpunt VVIO Oost Nederland in 1988-1989 heb ik me actief opgesteld en hard gemaakt tijdens de Tweede Witte Woede om fouten van vakbonden te bestrijden (bonden vonden 0,75% loonsverhoging namelijk wel acceptabel en genoeg, Verpleegkundigen & Verzorgenden wilden 5%). Uiteindelijk hadden we de strijd gewonnen en VVIO is NU’91 geworden. Tja…..en nu dit weer. De Derde Witte Woede is begonnen. Ik begin een beetje moedeloos te worden. De bonden moeten nu echt keihard achter de meerderheid van de verpleegkundigen gaan staan en de wens voor het van tafel krijgen van BIGII fouten. Anders zijn ze geen knip voor de neus waard.

  2. Lees alle reacties
  3. fijn! dus de roeptoeters uit het actiecomité gaan ons vertegenwoordigen? de zelfde roeptoeters die hun collega’s publiekelijk aan de schandpaal hangen? Ik ben het ermee eens dat er wat moet gebeuren met de weerstand die de beroepsgroep bied, maar ik wil als verpleegkundige niet geassocieerd met dit actiecomité. Verschrikkelijk hoe ze omgaan met mensen die een andere mening hebben..

  4. Als verpleegkundigen zijn we de grootste beroepsgroep in vele ziekenhuizen en instellingen maar heb ik ook de ervaring dat wij weinig onze stem laten horen of kunnen laten horen. Praat mee in een VAR, medezeggenschapraad, zet het op je teamvergadering. Vraag zichtbare acties van je leidinggevenden. Maar bevraag ook al die organen die denken er iets van te weten en aan voor ons vere tafels te zitten. Stuur mails, bel ze op, geef je mening. Want hen (ook een HBO raad en MBO raad) lukt het niet om 170.000 BIG geregistreerde verpleegkundigen te vinden, maar er wordt wel besloten over jouw waarde op de arbeidsmarkt. Een MBO en HBO geschoolde verpleegkundige van voor 2012.

  5. Maar voelen zich niet verantwoordelijk! Ze moeten hun ogen uit de kop schamen. Hun kanttekeningen staan onder dit slotakkoord voor de marktwerking in de zorg. Een ordinair verdienmodel over de ruggen van hardwerkende verpleegkundigen., die hun toekomst en carrière zien vervliegen en die nu voor een deel al niet meer aan het werk komen, omdat ze geen hbo opleiding bn 2020 hebben. Wel decennia aan ervaring, maar dat telt niet. Al dat bedrijfskapitaal en kenniskapitaal met een pennenstreek vernietigd. De regie partijen hebben ons verraden, geschoffeerd, in onze beroepseer aangetast, maar voelen zich niet verantwoordelijk. Waar lijkt dit op? Onze ziel en zaligheid aan de duivel verkocht, als een stel verraders!

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.