De weg naar Verpleegkundig Leiderschap

voor verpleegkundigen die voorop lopen

Ontdek in één dag de belangrijkste voorwaarden en handvatten voor een succesvol verpleegkundig leiderschap.

Verpleegkundig Leiderschap – Landelijk Jaarcongres

Verpleegkundigen zijn van cruciaal belang voor het leveren van kwalitatief hoogstaande zorg. Leiderschap van verpleegkundigen en verzorgenden begint aan het bed. Tijdens hun dagelijks werk kan invloed uitgeoefend worden op zowel de zorg dichtbij de patiënt als de strategische richting van de zorgorganisatie waarin je werkt en daarbuiten.

Tijdens het Landelijk Jaarcongres Verpleegkundig Leiderschap kijken we naar de ontwikkelingen op het gebied van Verpleegkundig Leiderschap en bespreken we diverse voorbeelden vanuit de praktijk. Verpleegkundige rolmodellen staan hierbij centraal.

Dit programma is geschikt voor zowel verpleegkundigen als managers met verdiepende sessies over de kaders én de benodigde competenties. De thema’s van deze dag zijn:

Verpleegkundig Leiderschap – Landelijk Jaarcongres

Invloed op de kwaliteit van zorg van de patiënt/cliënt Invloed van jou als verpleegkundige binnen het team Invloed van jou als verpleegkundige op de organisatie Invloed van jou als verpleegkundige op de buitenwereld


Extra:
 alle deelnemers ontvangen het boek Verpleegkundig Leiderschap van o.a. Hester Vermeulen en Pieterbas Lalleman (t.w.v. €41,95) schrijf je nu in! – Verpleegkundig Leiderschap

Verpleegkundig Leiderschap | Programma

09.00 uur
Ontvangst
09.30 uur
Opening door dagvoorzitter
09.45 uur
Lees meer Sluiten
De weg naar verpleegkundig leiderschap

Hoe is de weg naar verpleegkundig leiderschap gegaan? Waar staan we nu? Hoe gaat de ontwikkeling verder? We vatten samen waar we staan maar met name wat er nog op ons te wachten staat. Immers er is een berg werk te verzetten. Van leiderschap rondom patiënt en cliënt tot de bestuurskamer en ver daar buiten.

10.15 uur
Lees meer Sluiten
Verpleegkundig leiderschap op elk niveau

Leiderschap begint aan het bed maar hoe kun je invloed uitoefenen op zowel de zorg dichtbij de patiënt als de strategische richting van de zorgorganisatie waarin je werkt en daar buiten? Tijdens dit onderdeel zal aan de hand van diverse pitches ingegaan worden op praktijkcases van een aantal verpleegkundig leiders. Er komen voorbeelden vanuit verschillende branches en verschillende posities.

Leidraad van ieders verhaal is het hebben van invloed op:

  • De kwaliteit van zorg van de patiënt/cliënt
  • Het team
  • De organisatie
  • De buitenwereld

Dit onderdeel wordt geleid door Harry Sonnenschein. Binnenkort volgen de namen van de verpleegkundig leiders.

11.00 uur
Koffie- en theepauze
11.30 uur
12.30 uur
Lunchpauze
13.30 uur
14.30 uur
Koffie- en theepauze
15.00 uur
Inspirerende afsluiting
16.00 uur
Laatste woord door dagvoorzitter
16.15 uur
Einde

De verdiepende sessies zullen o.a. gaan over:

1.
Coachen en de juiste vragen (leren) stellen
2.
Persoonlijk leiderschap en teamcultuur
3.
Rebelse Verpleegkundige Leiders voor kwaliteitsverbetering
4.
Verpleegkundig leiderschap en EBP
5.
Beïnvloedings- en onderhandeltechnieken

Verpleegkundig Leiderschap | Sprekers

Verpleegkundig Leiderschap | Praktische informatie

Doelgroep
Verpleegkundigen, verzorgenden, leidinggevenden en leden van een verpleegkundige adviesraad (VAR).

Accreditatie
Het inhoudelijke programma staat gelijk aan 5 uur studiebelasting. (Er is geen voorbereiding noodzakelijk). Voor het congres is geaccrediteerd voor vijf punten door het Kwaliteitsregister V&V.

Heb je een suggestie voor accreditatie voor een bepaalde beroepsvereniging?
Mail dan jouw verzoek naar leonie.vanhelten@bsl.nl. Wij zullen bij voldoende interesse jouw verzoek in overweging nemen.

Tarieven
279,- per persoon (btw vrij) | Vroegboek tarief* – voor de eerste 50 deelnemers
299,- per persoon (btw vrij) | Regulier tarief
279,- per persoon (btw vrij) | Abonneetarief Nursing, TvV, TvZ en Pallium
279,- per persoon (btw vrij) | Ledentarief NU ’91

*Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum.

Schrijf je nu in!

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw vrij aanbieden.

Accreditatie

Informatie hierover volgt spoedig.

Vul je relatienummer in op het inschrijfformulier om hiervoor in aanmerking te komen.

Contact
Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 – 6 38 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl

Annuleren
Je inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleer je tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meld je je binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kun je bij verhindering ook een vervanger van je inschrijving gebruik laten maken.