Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Coronabonus voor verpleegkundigen niet altijd vóór kerst’

Waarschijnlijk krijgt niet iedere zorgverlener die voor de coronabonus van 1000 euro in aanmerking komt, deze dit jaar op zijn rekening. Dat zeggen ministers Hugo de Jonge en Tamara van Ark in reactie op de stukken die op Prinsjesdag werden gepubliceerd.
Geld aan een waslijn.
Krijgen verpleegkundigen een tweede zorgbonus van ruim 200 of 500 euro netto? Foto Pixabay

Minister De Jonge zegt in een artikel in het AD dat het in de meeste gevallen wel zal lukken de coronabonus voor de feestdagen over te maken. ‘Maar in een aantal gevallen wellicht niet.’ Dit ondanks de toezegging van premier Rutte in augustus dat dit wél zou lukken.

‘Afhankelijk van snelheid aanvragen’

Minister Van Ark (Medische Zorg) voegt toe dat het gaat om een ‘inspanningsverplichting, en niet om een garantie’. Zij benadrukt dat het kabinet afhankelijk is van hoe snel zorginstellingen de bonus voor hun medewerkers aan zullen vragen. Het loket daarvoor zou op 1 oktober open moeten gaan.

‘Probleem bij verwerking aanvragen’

Volgens het AD zeggen ingewijden dat het probleem ligt bij de manier waarop de aanvragen moeten worden verwerkt. Dat zou vooral gelden voor aanvragen voor zelfstandig werkende zorgverleners of uitzendkrachten.

Bonus 2021

In de beleidsagenda 2021 van het ministerie van VWS die vandaag ook werd gepubliceerd staan verder geen details over de bonus. Behalve dan wat eigenlijk al bekend was: dat er in 2021 ook een eenmalige bonus komt voor zorgverleners, van 500 euro.

Hoe zat het verder ook alweer met de bonus voor werken in de coronacrisis? Lees de laatste update hier terug.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.