Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De best gelezen artikelen van 2018, dit zijn ze

Aan het eind van het jaar kijken we traditiegetrouw terug op de toppers op Nursing.nl. Welke artikelen werden dit jaar het best gelezen, gratis én premium?
Verpleegkundigen tijdens de stiptheidsacties in de UMC's, afgelopen jaar Foto: ANP

Best gelezen nieuwsberichten Nursing.nl

1. Akkoord cao VVT: forse loonsverhoging (4%)
Werkgevers en vakbonden zijn 7 mei een nieuwe cao VVT (thuiszorg en ouderenzorg) overeengekomen, met een loonsverhoging van 4%. De leerlingensalarissen stijgen met 10% en de stagevergoedingen met ruim 16%.
2. Nieuwe richtlijn Urineweginfecties bij kwetsbare ouderen
Op 25 oktober verscheen de nieuwe richtlijn Urineweginfecties bij ouderen. Het is een herziening van de Verenso-richtlijn Urineweginfecties uit 2006.
3. Deze 12 schrapregels voor de wijk worden uitgewerkt
Het ministerie van VWS presenteerde vandaag een actieplan om de zorg te ontdoen van overbodige bureaucratie. Nursing zet de 12 schrapregels voor de wijkverpleging op een rij.
4. Verpleegkundige berispt voor grensoverschrijdend ’troosten’ van cliënten
Het Regionaal Tuchtcollege berispte op 21 november een verpleegkundige. Hij heeft bij het ‘troosten’ van cliënten in de thuiszorg grenzen overschreden.
5. Wet BIG II: eisen aan deskundigheid verpleegkundigen
Verpleegkundigen die zich voortaan willen herregistreren voor de Wet BIG, moeten voldoen aan nieuwe regels op het gebied van deskundigheidsbevordering. Dat blijkt uit het wetsvoorstel BIG II, dat eind vorig jaar is gepresenteerd.

Best gelezen langere (premium) artikelen

 1. De griepprik komt er weer aan en de discussie erover ook (september)
  Elk jaar laait de discussie weer op: neem je als verpleegkundige wél of niet de griepprik? Doen, zeggen voorstanders. Want daarmee bescherm je patiënten tegen griep en ernstige complicaties daarvan. Er is onvoldoende bewijs, zeggen tegenstanders.
 2. Doorwerken tot na je pensioen? (augustus)
  Door de verhoging van de pensioenleeftijd zullen ook verpleegkundigen langer moeten doorwerken. Niet iedereen wil of kan dat, anderen lukt het wel. Zoals Diny, Bernadette, Mieke en Carla.
 3. Delier: van onrust tot apathie (januari)
  Download de poster met de verschillen tussen stil en hyperactief delier.
 4. Professor Erik Scherder: muziek werkt echt pijnstillend (november)
  Erik Scherder is een energieke professor in de neuropsychologie. Naast bewegen is muziek zijn grote passie. Op de Nursing Experience gaf hij een lezing over de positieve invloed van muziek op het brein. Hij ging in op de vraag wat verpleegkundigen in de praktijk kunnen doen met deze kennis.
 5. Een verplichte griepprik voor verpleegkundigen, kan dat? (november)
  Staatssecretaris Blokhuis zei in oktober te laten uitzoeken of er een verplichte griepprik kan komen voor zorgmedewerkers. Maar wat zegt de wet van zo’n verplichting?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.