Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Directeur V&VN Sonja Kersten treedt af

Directeur Sonja Kersten heeft vandaag aan V&VN-medewerkers, het demissionair bestuur van V&VN en de Ledenraad laten weten dat zij haar functie als directeur per 1 oktober 2019 beschikbaar stelt. Dat meldt V&VN in een persbericht.

Sonja Kersten
Sonja Kersten.

Sonja Kersten: “Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van de belangrijkste beroepsgroep van Nederland. Verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten maken iedere dag het verschil in het leven van miljoenen Nederlanders. Dat is zó waardevol. Ik heb me als directeur hard gemaakt voor een krachtigere stem, meer zeggenschap, waardering en betere loopbaanmogelijkheden voor de beroepsgroep.’

Wet BIG II

Kersten vervolgt: ‘Onder andere via wet BIG-II. Echter, het wetsvoorstel voelde voor veel verpleegkundigen juist niet als waardering. Het feit dat ik medeverantwoordelijk ben voor de ontstane onrust raakt mij diep. Na het vertrek van het bestuur ben ik gebleven om de continuïteit te borgen en om er te zijn voor alle toegewijde V&VN-medewerkers. Ik hoop dat mijn opvolger verder kan bouwen aan het versterken van de positie van verpleegkundigen.’

Onder vuur

Sonja Kersten lag onder vuur toen zij aanbleef als directeur nadat het V&VN-bestuur zijn aftreden had aangekondigd. Zij was immers het gezicht van het wetsvoorstel BIG II. V&VN geeft geen informatie over een eventuele vertrekpremie.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.