Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dit zijn de best gelezen Nursing-artikelen van 2021

Dat veel van de best gelezen Nursing-artikelen over corona(vaccinaties) gaan is waarschijnlijk geen verrassing. Toch was er ook iets anders dat de gemoederen dit jaar flink bezighield.
Wat als er een verpleegkundige bij talkshow Jinek zou aanschuiven als het over artsen gaat? Foto: ANP
Wat als er een verpleegkundige bij talkshow Jinek zou aanschuiven als het over artsen gaat? Foto: ANP

1 Blog Hugo: ‘Artsen hebben een probleem’, zegt Jinek, ‘ik praat erover met een verpleegkundige’ – 26 oktober
Nog steeds duiden meer artsen dan verpleegkundigen in talkshows de problemen in de verpleegkunde, stelde Hugo eind oktober. Hij draait de situatie voor een keertje om. Het best gelezen stuk op Nursing.nl dit jaar! Well done Hugo.

2 Mondneusmaskers: dit moet je weten – februari 2020
Dit artikel stamt eigenlijk uit 2020 maar een echte evergreen op Nursing.nl. Want FFP1, FFP2, chirurgische mondneusmaskers: ze bestaan in allerlei soorten en maten en hebben allemaal een andere functie. Wat zijn ook alweer de verschillen en hoe gebruik je zo’n masker op de juiste manier?

3 8 vragen over de boostervaccinatie voor zorgverleners – 19 november
Vanaf 19 november konden zorgverleners een boostervaccinatie tegen covid-19 krijgen. Welk vaccin is dat, mag het een ander middel zijn dan de basisvaccinatie en welke dosis krijg je? Lezers klikten massaal op dit artikel.

4 Na 45 dienstjaren met pensioen deel 1, 2 en 3
Vanaf 1 september konden verpleegkundigen in de vvt en andere zorgverleners na 45 dienstjaren stoppen met werken. We schreven hier een aantal artikelen over, waarvan er meerdere in de top 10 belandden. Onlangs verscheen weer een update: ‘7 nieuwe vragen over stoppen met werken na 45 jaar’

5 Urinegeur: dit kun je eruit afleiden
Weer zo’n evergreen artikel dat het ieder jaar weer goed doet. Want van visgeur tot frisse appeltjes: de geur van urine kan veel informatie geven over de gezondheid van een patiënt. Welke geur betekent wat?

6 Ethicus over poll ongevaccineerden: ‘Verpleegkundigen voelden zich aangetast in hun professionaliteit’ – 18 november
Bijna 400 verpleegkundigen reageerden verontwaardigd op een poll die Nursing onlangs plaatste over moeite hebben met het verplegen van niet-gevaccineerde patienten. Ethicus Arjan van Os reflecteert hierop. ‘De mogelijke suggestie dat verpleegkundigen hun patiënten niet gelijk behandelen schoot in het verkeerde keelgat. Verpleegkundigen zijn professionals.’

8 ‘Als ze die prik verplichten, verlaat ik de zorg’ – 20 juli
In juli werd bekend dat verpleegkundigen in Griekenland en Frankrijk zich verplicht moeten laten vaccineren tegen covid-19. Als het aan Nederlandse verpleegkundigen ligt, gebeurt dat hier absoluut niet. ‘Als ze die prik verplichten, verlaat ik de zorg.’

9 Nieuw onderzoek: Buscopan kan reutelen in stervensfase voorkomen – 15 oktober
Reutelen in de stervensfase kan in de helft van de gevallen voorkomen worden door preventief scopolaminebutyl (Buscopan) toe te dienen. Dat schreven onderzoekers van het Erasmus MC in Rotterdam in het wetenschappelijke tijdschrift JAMA.

10 Verpleegkundige krijgt waarschuwing vanwege uitspraken op uitvaart cliënte
Een verpleegkundige kreeg afgelopen zomer een waarschuwing van het Centraal Tuchtcollege vanwege uitspraken die ze deed op de uitvaart van een cliënte. Eerder werd de klacht afgewezen door het Regionaal Tuchtcollege.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.