Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Doe mee met het Groot Nationaal Verpleegkundigen Onderzoek

Wat vind jij belangrijk in je werk? Waar loop je tegenaan en wat levert jou juist werkplezier op? Laat het ons weten!
verpleegkundigen.jpg
Geef jouw mening over de zorg! - Foto: Arno Massee

Deze week start het Groot Nationaal Verpleegkundigen Onderzoek, een onderzoek naar de arbeidsomstandigheden en drijfveren van verpleegkundigen in Nederland. Het onderzoek is geïnitieerd door detacheringsbureau Maandag® en Nursing heeft als kennispartner een grote rol gespeeld bij het opstellen van de vragenlijst. Dus doe ook mee! Dit is je kans om nieuwe collega’s te werven en je stem te laten horen over wat jij belangrijk vindt als verpleegkundige. 

Bijzonder werk verdient beter

Met de resultaten hopen we antwoord te krijgen op de vraag hoe we de tekorten van het aantal verpleegkundigen in Nederland kunnen oplossen en van welke arbeidsomstandigheden verpleegkundigen blij worden. Dus waar loop je tegenaan in je werk? Welke specialismen zijn het meest in trek en waarom? Hoe kijk je als verpleegkundige aan tegen het werken in de zorg? En vooral, wat heb je nodig om met plezier naar het werk te gaan? Laat het ons weten! In het zomernummer van Nursing zullen we de resultaten van het onderzoek bekend maken. En uiteraard kun je online ook al op de hoogte blijven.

Ook voor studenten en oud-verpleegkundigen

Naast werkzame verpleegkundigen kunnen ook studenten verpleegkunde en oud-verpleegkundigen deelnemen aan het Groot Nationaal Verpleegkundigen Onderzoek. Het gaat erom een breed beeld te krijgen van de aantrekkelijkheid van het vak. En bovenal, de arbeidsomstandigheden van verpleegkundigen te verbeteren.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Kantar TNS (voorheen TNS NIPO).

Meedoen? Meld je hier aan. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.