Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ExpertNetwerk Verpleegkunde gelanceerd, doe ook mee!

TVZ en Nursing lanceren vandaag het ExpertNetwerk Verpleegkunde. Het is een netwerk van en voor (ex-)verpleegkundigen, met als doel kennis te delen. Het stimuleert verpleegkundigen en experts met elkaar in contact te komen en elkaar te inspireren. Exclusief voor abonnees.
verpleegkundigen bij balie in ziekenhuis

Het ExpertNetwerk Verpleegkunde bestaat uit de abonnees van Nursing en TVZ, beide redacties en bij de aftrap zo’n 40 experts. Dat aantal kan nog flink groeien.

Dit zijn de experts

Vanuit Nursing en TVZ zijn experts uitgenodigd aan het netwerk deel te nemen. Via de redactie van TVZ | Verpleegkundige praktijk en wetenschap, zijn dat vooral docenten, projectleiders en onderzoekers. De Nursing-redactie richtte zich meer op collega’s die dichtbij de patiënt werkzaam zijn.

Zo heeft de ene collega veel kennis over en ervaring met de VAR, terwijl de ander expertise heeft opgebouwd in het onderwijs en onderzoek. Het netwerk verbindt (oud-)verpleegkundigen in de volle breedte.

Doel Expert Netwerk Verpleegkunde

Het is de bedoeling dat dankzij het netwerk verpleegkundigen elkaar verder helpen in hun ontwikkeling. Nursing en TVZ hebben een groot bereik binnen de beroepsgroep. Het is hun wens om al die verpleegkundigen met elkaar in contact te brengen. Kennisontwikkeling en praktijkervaring samen te brengen. Ideeën en innovaties een podium te geven.

Het netwerk is een mooie plek om verpleegkundig leiderschap te tonen; om elkaar te inspireren. Als expert binnen het netwerk is het interessant om te delen waar je mee bezig bent, wat je beweegt, en hoe je anderen verder kunt helpen binnen het vak. Of op zoek te gaan naar hoe anderen jou verder kunnen helpen.

Als abonnee van Nursing of TVZ kan je binnen het netwerk op zoek gaan naar antwoorden over bijvoorbeeld zorgverbetering op jouw afdeling, of over je eigen ontwikkeling. Het netwerk bestaat stuk voor stuk uit collega’s die de bloei van hun vak én hun eigen groei hoog hebben zitten.

Gerben Bergsma is een van de experts van het ExpertNetwerk Verpleegkunde. Hij schrijft voor Nursing over patiënten die gedrag vertonen waar de verpleging moeite mee heeft. Mevrouw Engel bijvoorbeeld, die soms poeslief en dan weer agressief is.

Doe mee!

De redacties van Nursing en TvZ hopen dat je het netwerk wil laten groeien. Enthousiast? Leuk! Vind je dat jij expert bent op een bepaald (verpleegkundig) gebied, of vind je dat een collega in het netwerk hoort, meld dat dan vooral via de coördinator van het ExpertNetwerk Verpleegkunde, margot.hamel@bsl.nl.

De redactie zou het netwerk nog willen aanvullen op het gebied van continentiezorg, kwaliteitszorg, medicatie, palliatieve zorg, patiëntveiligheid, transmurale zorg, VAR, wijkverpleging, en wondzorg. Maar schroom niet als je een andere expertise hebt waarvan je denkt: daar kan ik collega’s mee helpen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.