Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Frankelandgroep is beste werkgever van Nederland

VVT-organisatie Frankeland is de beste werkgever van ons land. De werknemers gaven de instelling een 8,8 als eindcijfer.
beste werkgever
Directeur Ben de Koning ontvangt de prijs Beste Werkgever van Nederland. (Foto: Frankelandgroep)

De Frankelandgroep heeft gewonnen dankzij het oordeel van de eigen medewerkers over het werkgeverschap van een organisatie. De zorgorganisatie haalt in het jaarlijkse onderzoek van Effectory en Intermediair naar de beste werkgever van Nederland een score van 8,8. Gemiddeld scoren organisaties zonder dit keurmerk een 7.

Hoogste werktevredenheid

‘Als je medewerkers behandelt zoals je zelf wil worden behandeld, is dat eigenlijk altijd goed,’ reageert directeur Ben de Koning op de prijs. Op de vraag waarom zijn organisatie de hoogste werktevredenheid heeft zegt hij dat ze bij Frankelandgroep mensen meenemen in wat ze doen. ‘En daarbij betrouwbaar zijn, mensen onderdeel maken van je succes, en hen meenemen in je toekomstplannen. Gewoon zorgen dat je een team bent.’

Verpleegkundige Daniëlle Stuit werkt bij de Frankelandgroep. Is het echt zo’n feest om hier te werken, en waarom? Daniëlle vertelt het hier >>>.

Zes keurmerken binnen de zorg

Eerder dit jaar werd bekend dat in totaal zes zorginstellingen zich een jaar lang ‘Beste Werkgever 2018-2019’ mogen noemen. Naast de Frankelandgroep zijn dat Kinderopvang Humanitas, LEVANTOgroep (GGz), het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, stichting maatschappelijke opvang Verdihuis en Odion (gehandicaptenzorg). Gemiddeld genomen nemen de Beste Werkgevers de mening van hun werknemers serieuzer dan andere werkgevers. Ze vragen hun werknemers vaker om ideeën en gebruiken die om de organisatie te verbeteren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.