Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Geld is een probleem voor toekomstbestendige zorg, maar een ander probleem wordt onderschat’

Recente investeringen voor de zorg zijn ‘goedbedoeld, maar bij lange na niet voldoende voor de komende jaren’, vindt FNV-bestuurder Bert de Haas. ‘Hoe moeilijk en duur zorg verlenen de komende jaren wordt realiseren we ons nog steeds niet.’
Foto: Arno Massee
Premium

Er komt 150 miljoen euro

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Even voor de goede orde wat betreft het genoemde ‘Florence Nightingale-syndroom’:

   “De meest toegewijde vriend(in) of verpleegster IS ER NIET ALTIJD. Het is ook niet wenselijk dat zij dit zou moeten. Zij zou haar gezondheid hierdoor prijsgeven en al haar andere verplichtingen; en ook, bij het ontbreken van de zorg voor het kleine, zal ze niet half zo doelmatig zijn als degene die niet zo toegewijd is maar die zich deze vaardigheid heeft eigen gemaakt; dat is te zeggen, dat de patient door de eerstgenoemde in werkelijkheid niet zo goed verzorgd zal worden als door de laatstgenoemde persoon.”

   Vertaling uit:
   Notes on nursing: What it is, and what it is not. Florence Nightingale (1859). Vertaling door Tinie Jannie Dammes in haar boek getiteld Aantekeningen over het verplegen: De betekenis van deze aantekeningen (2008).

  2. Lees alle reacties

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.