Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezocht: verpleegkundigen die dialect/streektaal spreken

Fries, Limburgs, Nedersaksisch of hier een variant van... Spreek jij regelmatig dialect/streektaal op de werkvloer en lijkt het je leuk om mee te werken aan een video? Dan zijn we naar je op zoek.
Verpleegkundige helpt een patiënt uit bed
Verpleegkundige helpt een patiënt uit bed. Foto: Arno Massee

Let op: we hebben inmiddels voldoende kandidaten voor de video. Je kunt dus niet meer reageren. 

Uit verschillende onderzoeken bleek al eens dat het spreken van streektaal en dialect een positief effect heeft op het geestelijk welzijn van ouderen in verpleeghuizen, en een duidelijke meerwaarde voor het contact tussen zorgverleners en zorgvragers. Voor een video over de meerwaarde van het spreken van streektaal op de werkvloer, zoeken we verschillende verpleegkundigen uit verschillende regio’s in het land die een bepaalde streektaal of dialect machtig zijn. Verpleegkundigen die er de meerwaarde van zien om dit ook te spreken tijdens hun werk, in contact met cliënten en/of collega’s.

Interesse?

Lijkt het je leuk om mee te werken aan een filmpje? Stuur ons dan een berichtje met je naam, functie, instelling, contactgegevens, waar je vandaan komt en welke streektaal/dialect je spreekt. Schrijf ook een korte motivatie over het hoe en waarom je de streektaal gebruikt in je werk.

Let op: we hebben inmiddels voldoende kandidaten voor de video. Je kunt dus niet meer reageren. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.