Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis app voor nachtdienst uitgebreid

Vijftien nieuwe recepten, een stappenteller en fabels en feiten over de nachtdienst. De app ‘Goedenacht’ voor verpleegkundigen en verzorgenden die nachtdiensten draaien is uitgebreid.
Met de app leren verpleegkundigen hoe ze zo gezond mogelijk hun nachtdienst doorstaan. Foto: StAZ

De zorgmedewerkers kunnen met de vernieuwde app ook zien of ze voldoende bewegen. Om specifieke gezondheidsklachten door nachtarbeid zoveel mogelijk te voorkomen bevat de app nu ook een stappenteller en extra recepten. Voldoende bewegen en de juiste voeding in de nacht gaan vermoeidheid tegen en houden je alert. Ook is er een zelftest in opgenomen waarmee je je kennis over fabels en feiten kunt toetsen.

Hoe beperk je de schade die je als verpleegkundige kunt oplopen door nachtdiensten? Experts geven tips >>

De informatie in de app zijn onder andere afkomstig van professor dr. Joke Meijer van het Leids Universitair Medisch Centrum. Zij is als neurofysiologe gespecialiseerd in de regelmechanismen van biologische ritmen. De app is een initiatief van de arbeidsmarktfondsen Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ) en SoFoKleS, en helpt medewerkers zo vitaal mogelijk te werken in de nacht. Woordvoerder Elise Merlijn: ‘Sinds de lancering in 2015 is de app volop gedownload. Werken in de nacht houdt medewerkers bezig. Hoe blijf je fysiek en psychisch zo vitaal mogelijk? Het werken in de nacht is zwaar. De app geeft daarom allerlei tips. Bijvoorbeeld voor roosteren met een herkenbare basiscyclus met daarin voldoende hersteltijd en een balans tussen werktijd en vrije tijd. Dat is belangrijk om gezond te blijven.’ Medewerkers die de app al gebruiken, ontvangen automatisch bericht van de update.

Klik hier om de app te downloaden voor je iPhone, en hier om hem te downloaden voor de Android.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.