Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Groot Nationaal Verpleegkundigen Onderzoek in volle gang

Al meer dan 1600 verpleegkundigen vulden het Groot Nationaal Verpleegkundigen Onderzoek in, een onderzoek naar de arbeidsomstandigheden en drijfveren van verpleegkundigen in Nederland.
vragenlijst.jpg
Aanmelden voor het Groot Nationaal Verpleegkundigen Onderzoek kan nog tot 26 mei - Foto: Max Pixel

Sinds het Groot Nationaal Verpleegkundigen Onderzoek vorige week startte, vulden 1621 mensen de vragenlijst in. Onder hen waren meer dan duizend verpleegkundigen die momenteel werken als verpleegkundige. Daarnaast vulden veel verpleegkundestudenten en oud-verpleegkundigen de lijst in. Tot nu toe deden iets meer hbo-verpleegkundigen (55%) mee aan het onderzoek dan mbo-verpleegkundigen (45%).  

Drijfveren

Het doel van dit grote verpleegkundigenonderzoek is om te weten te komen hoe verpleegkundigen aankijken tegen hun werk. Wat hebben zij nodig om met plezier naar hun werk te gaan, en wat zou er verbeterd kunnen worden aan het vak?  De antwoorden die worden gegeven lopen uiteen. Op de vraag wat het leukste is aan werken in de zorg, antwoordt de een ‘ALLES!’ en de ander juist ‘in de huidige tijd niks meer’.

Meedoen

Om een goed beeld te krijgen is het belangrijk dat zoveel mogelijk verpleegkundigen de vragenlijst invullen. Wil je ook jouw mening geven? Je kunt je nog tot en met vrijdag 26 mei aanmelden voor het onderzoek. Invullen duurt ongeveer tien minuten. 

Uitkomsten

In het zomernummer van Nursing zullen we de resultaten bekend maken, maar je kunt natuurlijk ook online op de hoogte blijven. Het Groot Nationaal Verpleegkundigen Onderzoek is geïnitieerd door detacheringsbureau Maandag® en Nursing heeft als kennispartner een grote rol gespeeld bij het opstellen van de vragenlijst.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.