Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hulplijn voor wanhopige ouders huilbaby’s

Omdat steeds meer ouders met de handen in het haar zitten over hun baby, roept Frankrijk een hulplijn in het leven. Daar kunnen wanhopige moeders en vaders terecht wanneer ze het gekrijs van hun zuigeling niet meer aankunnen.

De praktijk leert dat kersverse ouders minder goed weten om te gaan met hun pasgeborene dan vroeger. Advies over het ouderschap wordt steeds minder vaak binnen de familie van moeder op moeder overgedragen. De geboorte van een baby komt bovendien vaak niet overeen met het ideaalbeeld dat veel ouders hebben.

‘Shaken baby’
Het gevolg is dat radeloze ouders hun frustraties afreageren op het kind en dat leidt onder meer tot het ‘shaken baby’ syndroom. Bij het gratis nummer worden ouders doorverwezen naar professionele hulpverleners. Dikwijls helpt het al om de zorgen telefonisch bij iemand kwijt te kunnen.

Ontaarde moeder
Moeders voelen zich vaak alleen omdat ze tegen een sociale barrière aanlopen. Ze durven niet met familie of vrienden over de problemen te praten uit angst door te gaan voor een ontaarde moeder. De hulplijn is een initiatief van de Parijse ziekenhuizen en een hulporganisatie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.