Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IJsselland Ziekenhuis reinigt met bijtend middel

Het IJsselland Ziekenhuis heeft operatie-instrumentarium per ongeluk gereinigd met een verkeerd middel. Hierdoor zijn er donderdag een paar uur geen spoedeisende operaties uitgevoerd.
IJsselland Ziekenhuis reinigt met bijtend middel

Of bij patiënten effecten zijn opgetreden door het gebruik van het verkeerde reinigingsmiddel, wordt nog onderzocht. Het gebruikte middel zorgde er volgens het ziekenhuis wel voor dat de instrumenten steriel zijn, zodat geen infectierisico’s zijn ontstaan. Wel had het middel een etsende werking, wat betekent dat het middel invreet op weefsel. Om alle risico’s voor patiënten uit te sluiten, zijn alle instrumenten donderdag met spoed opnieuw schoongemaakt.

Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Richtlijnen en protocollen
Op deze pagina proberen we de laatste richtlijnen voor je bij te houden. Heb je een tip? Mail marloes.oelen@reedbusiness.nl
Ga naar de pagina verpleegkundige richtlijnen en protocollen

Nursing experts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan. Paul, Annelies en Henri zijn ieder op hun eigen vakgebied experts. Iedere zes weken plaatsen zij een nieuwe vakinhoudelijke blog over hun werk. Zo blijf je bij!
Ga naar de Nursing Experts


Leren en loopbaan
In de sectie Leren en Loopbaan lees je de leukste artikelen over je carrière, salaris, onderhandelen werken in de nacht en agressie.
Lees meer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.