Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Injectiespuiten Mexicaanse griep zijn bot

De injectiespuiten voor de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep zijn patiëntonvriendelijk. Dat zegt de huisartsengroepspraktijk Stramproy-Ell.
Injectiespuiten Mexicaanse griep zijn bot

De vier huisartsen ontvingen vorige week het injectiemateriaal om patiënten te vaccineren tegen de Mexicaanse griep. Tot hun verbazing ontdekten zij dat de naalden vastzitten aan de spuiten. ‘Dat betekent dat we met een en de dezelfde naald het vaccin moeten optrekken en injecteren’, zegt huisarts Jan Takken. ‘Door het dubbele gebruik neemt de kans op vervuiling toe. Bovendien raakt de punt van de naald vervormd als hij door de rubberafsluiting van de ampul wordt gestoken. Als je daarmee vervolgens een patiënt injecteert, geeft dat een vervelend schurend gevoel.’

Schone naalden voor vaccinaties
Volgens Takken is het binnen de beroepsgroep gebruikelijk om voor optrekken en injecteren twee afzonderlijke, schone naalden te gebruiken. Het materiaal dat de overheid aanlevert, zal de therapietrouw in de toekomst niet doen toenemen, vreest Takken.

Nieuw materiaal zelf betalen
De Limburgse huisartsengroepspraktijk heeft besloten om à 500 euro zelf deugdelijk materiaal in huis te halen. De rekening gaat naar minister Klink, zegt Takken. ‘Als hij niet wil betalen, moet hij dat binnen vijf dagen laten weten, zo staat in een aangetekende brief die wij hem hebben gestuurd. Ik heb nog geen reactie ontvangen.’

Medisch Contact
Door: redactie Nursing

Ga naar het dossier Mexicaanse griep

2 REACTIES

  1. Jeanne Bastiaanssen,
    Ik ben een meisje van 45. Ik heb mijn collega (zie reactie van hierboven)even voor schut gezet.Zelf ben ik nog nooit geprikt, letterlijk en figuurlijk. Zal ook nooit gaan gebeuren. Sorry voor mijn brutale reactie over Brigitte. SORRY.
    Groetjes Jeanne Bastiaanssen ( dubbel S).

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.