Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Keurmerk voor gezondheidswebsites

Er is een keurmerk voor gezondheidswebsites gelanceerd door ZonMw in samenwerking met Innovatiefonds Zorgverzekeraars.

Websites die voldoen aan de kwaliteitseisen voor betrouwbare informatie krijgen ZegelGezond. Onder andere de transparantie over zaken als organisatie, bron, risico, reclame en persoonlijke data worden hierbij getoetst.

Aanleiding
Verder staan in het zegel twee cijfers, die aangeven hoe de informatie inhoudelijk wordt gewaardeerd door professionals zoals artsen en verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen zoals patiënten en mantelzorgers. Aanleiding voor het keurmerk is de sterke toename van websites met Nederlandstalige informatie over ziekte en gezondheid, inmiddels ongeveer 15.000, en het toenemende bezoek hiervan.

Bron: Zegelgezond.nl

1 REACTIE

  1. Ik ben lid van dit keurmerk en ben er erg ontevreden over. Er wordt niet op mails gerageerd wanneer je hulp nodig hebt.
    Kosten lopen op tot euro 200 per jaar.
    Kwalijk vind ik de verplichte evaluaties die clienten of familieleden moeten maken ( minimaal 3 per jaar ). Ik doe alleen maar terminale zorg, ik denk dat die mensen meer aan hun hoofd hebben dan het invullen van evaluaties van een clup zorgverleners die in huis geweest zijn. Verder heb ik sterk de indruk dat ze teveel werk druk hebben. Wanneer je een evaluatie opstuurt raakt die kwijt. Al van meerdere collega’s gehoord. Kost je dan ook weer euro 35 omdat men extra werk moet doen. Voorlopig zie ik dus geen enkele meerwaarde.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.