Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Klappen met flappen’: stichting helpt zorg en horeca tegelijk

De zorg en de horeca: dit tweetal heeft het zwaar in coronatijd. Een jaar nadat Nederland massaal applaudisseerde voor de zorg, is er nu het initiatief 'Klappen met flappen' om professionals uit beide sectoren te steunen.
iemand overhandigt bankbiljetten aan een ander
Een nieuwe, tijdelijke stichting wil zowel de zorg als de horeca helpen. Foto: AdobeStock

De Stichting Klappen met Flappen is opgericht door piloot Joost Bax, en zamelt in maart en april geld in via donaties. Iedereen kan online een grote of kleine donatie doen, en bedrijven kunnen zakelijk doneren. De stichting verdeelt al het binnengekomen geld eerlijk onder zorgverleners die zich bij de stichting hebben aangemeld. In juni krijgen zij een waardebon, die ze kunnen verzilveren bij horecazaken die zich ook bij de stichting hebben aangemeld.

Onevenredig hard getroffen

Een win-winsituatie, adus oprichter Bax: ‘Een zeer verdiend cadeautje voor de zorg en een waardevol steuntje in de rug voor onze mooie horeca. De corona-crisis trekt diepe sporen door de maatschappij. Sommige mensen en sectoren worden daarbij onevenredig hard getroffen; daarom voor hen dit initiatief. Met deze actie kunnen we de zorgmedewerkers kenbaar maken dat ze wederom een applaus verdienen, echter nu ondersteund met een tastbare gift waarmee zorgverleners vervolgens weer de horeca kunnen helpen.’

Tijdelijke stichting

Nadat het geld is verdeeld en in een eindafrekening het totaaloverzicht is opgesteld, zal de Stichting Klappen met flappen weer opgeheven worden. Op de site van de stichting kun je meer informatie vinden, het beleidsplan lezen en jezelf aanmelden als zorgverlener.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.