Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Last van regels in de zorg? Mail minister Bruins

Verpleegkundigen die last hebben van administratieve rompslomp tijdens hun werk, kunnen minister Bruins een mailtje sturen.
regeldruk
Minister Bruno Bruins (VVD) van Medische Zorg (Foto: ANP)

Dat meldt Zorgvisie.

Regeldruk en uitstroom

Ondanks het project ‘Ontregel de Zorg’, dat de regeldruk in de zorg moet aanpakken, hebben veel verpleegkundigen nog steeds last van een administratie die hen boven het hoofd groeit. Het is volgens V&VN een van de redenen dat jaarlijks 60 duizend verpleegkundigen de zorg de rug toekeren.

Mailen

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg reageerde op die geluiden tijdens het congres van het Zorgpact, op 3 december in Amersfoort. ‘Het papierwerk mag de lol in het werk niet in de weg staan’, aldus Bruins. Hij stelde onlangs een regiegroep Ontregel de Zorg aan, die van hogerhand de regeldruk moet gaan verminderen. Daarnaast proberen Rijksoverheid, zorgverzekeraars, toezichthouders, zorgaanbieders en gemeenten zo veel mogelijk regels te schrappen. Maar mocht dat niet snel genoeg gaan, zegt Bruins, dan mogen zorgprofessionals hem rechtstreeks mailen op ministerbruins@minvws.nl. Hij heeft een team klaar staan om administratieve obstakels te lijf te gaan.

Veel verpleegkundigen vinden dat hun werkgevers niet genoeg ondernemen om de regeldruk en het personeelstekort te bedwingen. Dat blijkt uit een peiling van V&VN onder ruim 2500 verpleegkundigen en verzorgenden.

1 REACTIE

  1. Alleen de scores die je registreerde worden meegenomen in goed score als zorginstelling. Dus goede administratie wordt beloond. Het zou beter zijn om goed te score omdat je daadwerkelijk goede zorg geeft ipv scores die goed zijn. Dat zegt niets van je zorg die je als zorginstelling geeft.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.