Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Loket coronabonus open, werkgevers willen niet selecteren

Vanaf vandaag kunnen zorgorganisaties de coronabonus van 1000 euro aanvragen voor hun personeel. Veel ziekenhuizen gaan de bonus aanvragen voor álle medewerkers onder een bepaald salaris.
coronabonus

Vandaag ging het digitale loket open waar zorgorganisaties de coronabonus voor hun personeel aan kunnen vragen. Werkgevers mogen zelf bepalen voor wie ze de bonus aanvragen. Maar daar is lang niet elke werkgever blij mee.

Ziekenhuizen willen niet kiezen

Het is aan zorgorganisaties om te bepalen voor wie zij de coronabonus aanvragen. Het ministerie gaf eerder aan dat de bonus er vooral is voor ‘zorgprofessionals die tijdens de uitbraak van Covid-19 uitzonderlijke prestaties hebben moeten leveren, naast de gewone dagelijkse prestaties.’

De regeling voor de coronabonus riep veel vragen op onder onze lezers. Lees de 5 meest gestelde vragen – en de antwoorden daarop.

Veel ziekenhuizen willen bij het aanvragen van de bonus geen onderscheid maken tussen medewerkers. Dat blijkt uit een rondgang van NRC langs tien ziekenhuizen in het hele land. Zo zegt Peter van der Meer, bestuursvoorzitter van het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht: ‘We hebben echt met z’n allen de crisis bestreden. Een deel van de mensen op de voorgrond, een ander deel op de achtergrond.’

Brancheverenigingen: bonus voor iedereen

De tien ziekenhuizen die NRC raadpleegde volgen het advies van Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra. Beide brancheverenigingen adviseren hun leden de bonus aan te vragen voor iedereen die minder dan twee keer modaal (73.000 euro bruto) verdient.

Ook branchevereniging voor de VVT Actiz roept haar leden op om de coronabonus ruimhartig toe te kennen. Op haar website stelt Actiz: ‘Of iemand nu in de catering, schoonmaak, staf of verpleging werkt, iedereen heeft zich ingezet in deze moeilijke tijd. Daar past dus een ruimhartige toekenning bij.’

Zorgorganisaties kunnen de bonus aanvragen vanaf vandaag tot en met 29 oktober 2020. Meer details over de coronabonus lees je in het artikel Coronabonus: wie, wanneer en hoe.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.