Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

4 vragen over de privacywet

Sinds 25 mei is in Europa de nieuwe privacywet van kracht (GDPR of AVG). Als verpleegkundige werk je dagelijks met persoonsgegevens en daar was al regelgeving over. Is er iets veranderd op de werkvloer?
Overleggen met andere zorgverleners moet nu vaak telefonisch: tijdrovend en foutgevoelig. Foto: Arno Massee
Premium

Dit artikel is verschenen in

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. goeden dag
   ik ben op dit moment bezig met een kwaliteitsonderzoek rondom de afvalverwerking van de baxterzakjes. Ik vind ook dat deze niet bij het gewone huisvuil terecht mogen komen gezien de persoonlijke gegevens . Ik ben bezig met apotheek en instelling om hier een oplossing voor te vinden. Wat “pal” aangeeft zou kunnen maar dan nog liggen ze open en bloot gedurende de tijd dat de zak nog niet vol is. Mogelijk dat een afsluitbare prullenbakje een oplossing zou kunnen zijn.het moet in ieder geval afsluitbaar zijn

  3. Hallo,

   Heeft er iemand een oplossing wat betreft de baxterrollen.
   Deze belanden veelal nog gewoon bij het huisvuil (in verpleeghuizen) maar op de baxterrollen staat wel privacy gevoelige informatie.
   Volgens mij dienen de lege baxterzakjes niet meer bij huisvuil te worden weggegooid maar zullen deze net als vertrouwelijke papieren moeten worden vernietigd.
   Zijn er zorgmedewerkers die hier al aandacht voor hebben in hun zorginstelling en dit hier willen delen?

   • Hallo Deborah,

    Wij hebben naast de medicijnkast een prullenbakje staan voor de lege baxterzakjes. Is de prullenbak vol, dan gaat er een knoop in het zakje en gaat deze met de retour-medicatie terug naar de apotheek. Zij zorgen voor de vernietiging.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.