Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Advies SER: wat valt behalve ‘meer salaris’ voor verpleegkundigen nog meer op?

De SER adviseert een volgend kabinet om te investeren in salarissen en verlof. Maar dat is niet het enige dat de zorg nodig heeft, vindt dit belangrijke adviesorgaan.
Wat verpleegkundigen zonder een schaal omhoog te hoeven maximaal kunnen verdienen blijft behoorlijk achter bij medewerkers in het bedrijfsleven en andere publieke sectoren. Foto Pixabay
Premium

Meer geld voor salarissen van

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


 • Lees onbeperkt alle premium artikelen en alle magazine-artikelen
 • Accreditatiepunten behalen met de Nursing Challenge
 • Toegang tot handige tools op de website

Al abonnee? Log dan in

4 REACTIES

 1. En de niveau 4 opgeleide verpleegkundigen? Of de in-service? Zij zijn tenslotte degenen die de zware zorg aan bed geven. En dat zijn voornamelijk 50 en 60 plussers. Terwijl de jongeren zich steeds meer en meer van het bed onttrekken door de HBO te gaan doen en dan op grond van die HBO opleiding een soort van leidinggevende functie te willen hebben en hun contract uren veelvuldig op kantoor doorbrengen. Terwijl dus de ouderen aan het bed staan te buffelen. Geef die maar eens een fikse beloning! Die hebben zich tenslotte al 40 jaar bewezen.

 2. Lees alle reacties
 3. Oud nieuws in een nieuw jasje.
  Leest er iemand tussen de regels door? Hoe ernstig dit is?
  Net wat de SER zegt: DOE er nu eens wat mee!

  En de salariëring is ook al jaren bekend. Een hbo-verpleegkundige vacature in de VVT en in het ziekenhuiswezen biedt schaal 50, een fysiotherapeut of diëtist schaal 55. Allebei ook gewoon hbo. Ik vraag mij af wie er bij een juiste weging van bijvoorbeeld risico’s, verantwoordelijkheden, bewegingsvaardigheid, oplettendheid en inconveniënten de meeste punten scoort.

  Ondertussen gaat het werk gewoon door, ook voor leerlingen. De patiënt moet tenslotte zijn zorg krijgen.

  • Lees alle reacties
  • Helemaal eens met bovenstaande reactie. Het is belachelijk dat een fysio in schaal 55 betaald wordt en een hbo geschoolde verpleegkundige niet ondanks dat zij vaak zorgcoordinator of teamleider is. Er zit nu een enorm gat tussen de manager (vaak schaal 65) en de hbo verpleegkundige (schaal 50). Dit terwijl de functies elkaar qua hiërarchie opvolgen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.