Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Corona-herintreders: deze verpleegkundigen voelden zich geroepen om te helpen

Zowel in Nederland als Vlaanderen dragen honderden voormalig verpleegkundigen hun steentje bij in de zorg voor coronapatiënten. Cafébaas Jo, gepensioneerde Marijke, boekhouder Jessica en leerkracht Mayke voelden zich geroepen om te helpen en verruilden tijdelijk hun andere werk voor een job in de frontlinie.

Jo Helsen

‘Ik verruilde de tapkraan voor een mondkapje’

Jo Helsen (46) is al 16 jaar uitbater van Café Welkom in Noorderwijk – en in Vlaanderen ook bekend van zijn VW-busjes van ‘Les Amis du Tour de France’. Onlangs tekende hij een contract als verpleegkundige op de spoed in het AZ St.-Elisabeth in Herentals (B). Lees meer.

‘Familie gaat last krijgen van uitgestelde rouw’

Marijke was al 2 jaar met pensioen toen ze weer aan de slag ging op de palliatieve eenheid in het Maria Ziekenhuis Noord-Limburg in Pelt (B), waar ze zo’n 20 jaar werkte. Zo kunnen vaste medewerkers van die afdeling bijspringen op de corona-afdeling. Lees meer. 

Mayke Jilderda

‘Nu ik eindelijk iets kan doen, is de knoop in mijn buik weg’

Mayke Jilderda (42) was researchverpleegkundige en werkte tot 3 jaar geleden in de ggz, tot ze een burn-out kreeg. Sinds een tijd geeft ze wetenschaps- en technieklessen op basisscholen. Tot de coronacrisis kwam. Nu werkt ze in een tijdelijk coronacentrum. Lees meer.

Jessica Willemse

‘Ik kan mezelf weer recht in de spiegel aankijken’

Jessica Willemse (27) stopte vorig jaar met haar werk als verpleegkundige omdat ze meer rust en regelmaat wilde in haar leven. Nu volgt ze een studie finance & control en werkt ze daarnaast als junior-boekhouder. Ze springt een dag per week bij op de corona-IC in het UMC Utrecht. Lees meer.

Al meer dan 80.000 zorgverleners zijn abonnee: de digitale Nieuwsbrief van Nursing krijgen zij twee keer per week gratis in hun mailbox. Boordevol nieuws, speciaal voor verpleegkundigen. Abonneer je hier

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.