Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

De laatste puntjes op de Wet BIG-II

Na jarenlange voorbereidingen ligt het wetsvoorstel voor de herziene Wet BIG bijna in de Tweede Kamer. Vooral de overgangsregeling voor ‘oude’ mbo’ers blijkt onder verpleegkundigen een pijnpunt.
Verpleegkundigen met een vervolgopleiding op niveau 6, zoals de seh-verpleegkundige, mogen zich volgens het wetsvoorstel registreren als hbo-verpleegkundige. Foto: Hollandse Hoogte
Premium

Dit artikel is verschenen in

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Wat ik graag zou willen weten is wat de bedoeling is? Hoe wordt de patiënt en de zorg beter van deze ontwikkeling? Hoe is de verhouding tussen het papieren onderscheidMBO/HBO diploma en ervaring competenties van verpleegkundigen? Welk doel wordt met de herziene wet BIG gediend wanneer de instelling een intensief productiebedrijf geworden is waar doorstroomtijden, protocollen, richtlijnen en regels de boventoon voeren en waar er geen verbinding is met de de vakman/vrouw?

  2. Lees alle reacties
  3. Ik zie persoonlijk niet in waarom een CCU verpleegkundige de titel Hbo-verpleegkundige zou mogen krijgen
   In deze opleiding niets van EBP en andere competenties/rollen waarin een Hbo-v geschoold wordt. Deze opleiding is teveel individualistisch, gericht op cardiaal gebied.
   Ik doe zelf momenteel de verkorte Hbo-v opleiding dus ik weet waar ik over praat

  4. Vraag ik mij meteen af welke ‘status’ MBO en Inservice opgeleide verpleegkundigen krijgen die voor 2005 hun specialisatie opleiding hebben gedaan (welke als nivo 6 erkend kunnen gaan worden) en dus niet CZO erkend zijn, aangezien het CZO pas vanaf 2005 de opleidingen erkend? Voldoen zij aan de eisen van de overgangs regeling?? Wel bakken ervaring en een specialisatie opleiding voltooid en toch mogelijk geen erkenning krijgen?

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.