De laatste puntjes op de Wet BIG-II

Na jarenlange voorbereidingen ligt het wetsvoorstel voor de herziene Wet BIG bijna in de Tweede Kamer. Vooral de overgangsregeling voor ‘oude’ mbo’ers blijkt onder verpleegkundigen een pijnpunt.
Verpleegkundigen met een vervolgopleiding op niveau 6, zoals de seh-verpleegkundige, mogen zich volgens het wetsvoorstel registreren als hbo-verpleegkundige. Foto: Hollandse Hoogte

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine februari 2018.

Voordat deze Wet BIG-II naar de Tweede Kamer gaat, is er tot en met 18 februari nog een laatste publiekelijke inspraakronde in de vorm van een internetconsultatie1. In de eerste weken hebben tientallen verpleegkundigen daar gebruik van gemaakt. Dat is best veel – op de meeste wetsvoorstellen volgt een handvol reacties, en soms zelfs helemaal niets – maar de Wet BIG beroert de beroepsgroep duidelijk.

Overgangsregeling

De herziene Wet BIG regelt dan ook een aantal belangrijke zaken voor het verpleegkundig beroep. Om te beginnen is dat het officiële onderscheid tussen

3
4100

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder