Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties19

Invoering functiedifferentiatie mbo-hbo gaat niet over rozen (maar we zijn op de goede weg)

Ziekenhuizen worstelen met de functiedifferentiatie mbo-hbo. Het is een groot veranderingstraject waar nogal wat haken en ogen aan zitten, en een kwestie van tijd en doorzetten. Met als doel dat mbo- en hbo-collega’s eindelijk op eigen niveau aan het werk kunnen. Sommige ziekenhuizen zijn al ver, andere staan nog aan het begin.
Illustratie: Bernet Ragetli
Premium

‘Functiedifferentiatie? Dat staat al niet

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  19 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Zeker een goed artikel. Hoe zal dit in de VVT gaan verlopen?
   De oud inservice opgeleiden zijn daar allemaal afgeschat tot mboers en met de FWG invoering ook financieel niet echt goed toebedeeld.
   Want behalve werkzaamheden veranderingen zit er vaak ook een financieel addertje onder het gras, zelfs als dat officieel niet mag. Excuses voor mijn argwaan…..

  3. Hoe gaan we om met collega’s, die eerst jarenlang als MBO-verpleegkundigen hebben gewerkt en daarna als HBO-verpleegkundigen aan de slag gaan? Zij hebben van allebei de functies kaas gegeten en moeten we dan toch aan splitsing van werkzaamheden denken? Ik blijf dat een lastige vraag vinden.

  4. Ik vind dit een heel goed artikel dat duidelijk aan geeft dat er naast visie en draagvlak veel tijd en aandacht moet zijn, om te zorgen dat deze grote verandering slaagt. Luisteren naar de verpleegkundigen en ze ondersteuning gedurende langere tijd bieden tijdens de verandering is een must, want gedifferentieerd werken heeft veel voordelen maar gaat niet vanzelf.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.