Knelpunten in de transmurale overdracht

Verpleegkundigen ervaren problemen in de overdracht van de wijk naar ziekenhuis én andersom. Dit werd recent weer duidelijk na een onderzoek van Nictiz en V&VN. Welke knelpunten kwamen daar zoal uit en zijn er tips om te verbeteren?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Illustratie: Stouthandel
Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine november 2017, met de kop ‘Elkaar helpen helpen’

Meer dan de helft (52 procent) van de verpleegkundigen ervaart knelpunten bij de verpleegkundige overdracht, kopte Nursing.nl eind juli1 naar aanleiding van een onderzoek van Nictizen beroepsvereniging V&VN over de verpleegkundige overdracht in de keten.3
Reacties op dit bericht online en op social media waren niet van de lucht. Dat er nog genoeg te verbeteren valt als het gaat om zorg overdragen, is duidelijk. ‘Vanuit het ziekenhuis mis ik vaak specifieke informatie in de overdracht’, vertelt wijkverpleegkundige Mariska bijvoorbeeld. ‘Onlangs hadden we

1
3100

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.