Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Prettig werken tot aan je pensioen, dat vraagt maatwerk

Bijna een derde van de verpleegkundigen is ouder dan 55. Wat hebben deze collega’s nodig om tevreden en gezond te kunnen blijven werken tot aan hun pensioen?
Premium

Verpleegkundige Betty Muller werd in

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Margo,
   het lijkt me dat je goed bezig ben, ook de manier waarop je naar je werk en je collega’s kijkt/ en contact mee hebt.
   Ik ben ZZP ‘er en moet er veel harder aan trekken om mezelf te beschermen. Ik moet naast zorgverlenen ook het zakelijke stuk van mijn “bedrijf” aandacht geven, wat er op neer komt dat ik mezelf telkens de vraag moet stellen: kan ik dit aan, is dit goed voor mij, wat brengt het me, wordt ik er gelukkig van, is de betaling reëel, enz. En naast de zorgverlening heb ik nog een hoop administratieve taken voor een goede boekhouding, de Kiwa, Big, Belastingdienst, scholingen. En ook nog wat blijft er aan vrije tijd over, tijd voor mezelf, voor samen met mijn partner, voor huis en tuin. Ik vind het steeds lastiger om hieraan te voldoen. Daarbij is “nee” zeggen bepaald heel lastig voor mij. Het zit in al mijn vezels om er te zijn voor de ander en dat is niet goed voor mezelf. Ik zit nu 46 jaar in het vak. En heb besloten om op mijn 66 ste verjaardag te stoppen.
   Ik vind het daarnaast ook heel jammer dat er ondanks dat er vele ZZP ‘ers in de zorg werkzaam zijn weinig aandacht wordt gegeven aan deze groep in de vaktijdschriften.
   Margo ik wens je nog een mooi leven!

  2. Lees alle reacties
  3. Verpleegkundigen zijn hard nodig, ook de oudjes. Die brengen veel ervaring mee op de werkvloer. ik ben zelf 64 jaar en werk 36 uur per week (4 nachten van 9 uur) ’s nachts (met ontheffing van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid- de Arbeidsinspectie) in de Wijkklniek in Eben Haëzer (Cordaan in Amsterdam). Een prachtbaan. Mijn leidinggevende en collega’s steunen mij. Ik kan nog vrijwel alles doen (misschien in een iets langzamer tempo, maar dat mogen mijn collega’ s beoordelen) Ik hoop dit tot mijn pensioen en wellicht daarna vol te houden (t.z.t. wel in deeltijd).

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.