Wat gebeurt er als een ziekenhuis failliet gaat?

Het faillissement van het MC Slotervaart veroorzaakte een chaos: bijna van de ene op de andere dag stonden werknemers op straat en moesten duizenden patiënten worden verhuisd. Wat gebeurt er bij een failliet ziekenhuis met de verpleegkundigen?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
faillissement
Patiënten van het MC Slotervaart werden voor nieuwe afspraken doorverwezen naar ziekenhuizen in de buurt. (Foto: ANP)

‘We wisten van niets’, schrijft Haaike de Vos, senior verpleegkundige interne/oncologie in het MC Slotervaart. Op dinsdag 23 oktober hoort ze tijdens een werknemersvergadering dat er uitstel van betaling is aangevraagd voor de MC Groep, waartoe ook de IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad behoren. Ze hoort ook dat de spoedeisende hulp van het Slotervaart wordt gesloten en patiënten voor nieuwe afspraken worden doorverwezen naar ziekenhuizen in de buurt. Twee dagen later, op 25 oktober, spreekt de rechtbank het faillissement uit van de MC Groep.

Zwaar weer

Er is een kans dat het faillissement van het MC Slotervaart het eerste

1
3970

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.